Llum verda a una nova modificació del pressupost de l'Ajuntament de 2,3 milions d'euros

L'oposició ha criticat agrupar qüestions tan diferents en un únic punt per no poder-se posicionar amb més claredat


  • Comparteix:

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, presentant els punts econòmics / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, presentant els punts econòmics / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Nova modificació pressupostària que passa pel ple municipal, la segona des que es van aprovar els comptes a finals de maig. En aquest cas de més de 2,3 milions d'euros del romanent de tresoreria que s'incorporen a diverses partides. Junts lamenta que la majoria d'aquestes s'haurien d'haver inclòs ja en el pressupost inicial i critica 'la gestió pressupostària' de l'actual govern, que 'està comportant i comportarà seriosos problemes'. A part, Ciutadans, i també Junts, han acusat el govern d'agrupar-les totes en un sol punt, un fet que els impedeix, diuen, 'emetre un vot conseqüent'. La modificació s'ha aprovat amb els vots favorables dels tres partits de govern, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra de Junts.

ESCOLTA-HO

Des de Junts, el regidor Carles Brugarolas ha tornat a criticar "una nova macromodificació del pressupost" i ha assegurat que "la immensa majoria" de les partides s'haurien d'haver inclòs al document aprovat de l'exercici d'aquest any. "Estem finançant partides de despesa ordinària que ja estaven previstes amb romanent de tresoreria", diu Brugarolas, que també ha afegit, més enllà de lamentar l'agrupació de qüestions tan diferents en un únic punt, que "quan no tinguem romanent tindrem un pressupost radicalment desquadrat".

En aquest sentit, el regidor de Cs Sergio Blázquez ha explicat que hi ha modificacions amb les quals estan d'acord, com l'augment de la subvenció a l'entitat social Gilgal solidari -que el partit taronja havia presentat com a al·legació i s'havia desestimat- i l'increment de despesa a Can Cortés i en ajudes socials per la pandèmia, però que no estan d'acord amb l'aportació al Consorci per a la Normalització Lingüística. Blázquez ha demanat informació, a més, sobre els projectes als quals van associats els estudis urbanístics que s'han pressupostat.

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i responsable de l'àrea econòmica, ha defensat que alguns dels punts que s'han incorporat no podien preveure'ls, i ha dit que des de Junts practiquen el "desprestigi a tot el que es mou en l'àrea econòmica". També ha posat en valor la tasca del Consorci per a la Normalització Lingüística i el servei que dona a la ciutadania, en especial als més desafavorits, per a una millor integració.

Soler ha presentat les modificacions dividint-les en quatre grans blocs. El primer, de més de 380.000 euros, fa referència a "deutes històrics", amb un deute al Consorci per a la Normalització Lingüística dels anys 2017, 2018 i 2019 i amb una de les quotes a la seguretat social del pla de jubilació de treballadors municipals dels mateixos anys. També s'incorporen més de 176.000 euros per a la instal·lació per connectar la xarxa de clavegueram al sector de Can Cases, al barri de Can Cortés, que es preveu que estigui enllestida abans d'acabar l'any.

El segon bloc, de més de 900.000 euros, és per renovar part de la flota de vehicles municipals i adaptar-la, d'aquesta manera, a la Zona de Baixes Emissions. L'Ajuntament adquirirà set furgonetes i quatre camions nous segons el contracte programa de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Pel que fa al tercer, són més de 180.000 euros per a estudis urbanístics per començar a tirar endavant projectes que encara no estan definits, tant d'inversions com d'altres obres. El quart bloc de modificacions són més de 700.000 euros per a despeses Covid, per reforçar serveis de necessitats bàsiques i per a persones en situació de vulnerabilitat.




Carles Brugarolas

Estem finançant partides de despesa ordinària ja previstes amb romanents de tresoreria, de tal manera que es desquadra l'ingrés ordinari amb la despesa ordinària. S'està generant una pilota i la tirem endavant. Al ple passat deia que era la pitjor gestió pressupostària possible, i ara en tenim una nova mostra.

Pere Soler

Vostès diuen que no hem estat previsors. Després de 40 anys, creuen que havíem de preveure això del clavegueram? O que no s'havia pagat al Consorci per a la Normalització Lingüística? Ja sabem quina és la seva pràctica de desprestigi a tot el que es mou en l'àrea econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.