La JNC impulsa una consulta popular per promoure un nou acord econòmic amb l'Estat


  • Comparteix:

Les joventuts convergents volen que Catalunya recapti i gestioni íntegrament els seus impostos

Les joventuts convergents volen que Catalunya recapti i gestioni íntegrament els seus impostos

Coincidint amb el referèndum sobre la Constitució Europea, la JNC organitzarà una consulta popular per promoure la modificació de l'acord econòmic entre Catalunya i l'Estat espanyol. Segons la Joventut Nacionalista, aquest acord hauria de comportar la gestió íntegra per part de Catalunya dels recursos tributaris, així com la seva recaptació i el pagament d'una quota a l'Estat espanyol.

El proper diumenge 20 de febrer, la JNC de Sant Cugat col·locarà una urna a la plaça dels Quatre Cantons per realitzar una consulta popular amb l'objectiu de quantificar l'acceptació que tindria entre els ciutadans la modificació de l'acord econòmic entre Catalunya i l'Estat espanyol.

Aquesta modificació, segons la JNC, implicaria la gestió íntegra dels recursos tributaris per part del govern català, així com la seva recaptació. El portaveu de la JNC de Sant Cugat, Jordi Esteban, explica l'objectiu de la campanya.

Jordi Esteban

La ciutadania podrà votar la inclusió d'un nou acord econòmic amb l'Estat. De la mateixa manera es farà una recollida de signatures per veure el grau d'acceptació.


A més, la JNC considera que aquest acord d'autofinançament català no és contrari al principi de solidaritat, ja que permetria a Catalunya seguir aportant recursos financers a altres territoris.
Segons el membre de la JNC de Sant Cugat, Josep Rosàs, aquest nou acord econòmic hauria de servir per paliar el dèficit de Catalunya en àmbits com la sanitat, millorar l'eficàcia dels recursos i augmentar la participació en la gestió dels ens locals.

Josep Rosàs

Volem una agencia tributaria catalana pròpia per recaptar i gestionar els impostos i establir tipus impositius. Així tindrem un control absolut de la política fiscal i accentuar el poder dels ens locals.


La JNC col·locarà a la plaça Quatre Cantons la urna de participació de 10 del matí a 7 del vespre interrompudament. Els participants podran votar a favor o en contra de la modificació de l'acord. Aquesta consulta es realitzarà conjuntament amb totes de les seccions de la JNC a les principals poblacions de Catalunya com a forma de pressió. D'aquí uns dies es presentaran els resultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.