El Suprem rebutja tots els recursos contra els indults als líders independentistes per 'manca de legitimació activa'

La sala contenciosa-administrativa estima les al·legacions formulades per l'Advocacia de l'Estat


  • Comparteix:

Els presos de l'1-O de Lledoners, amb el veí de Sant Cugat Raül Romeva / Foto: ACN

Els presos de l'1-O de Lledoners, amb el veí de Sant Cugat Raül Romeva / Foto: ACN

El Tribunal Suprem ha rebutjat tots els recursos presentats contra els indults concedits pel govern espanyol als líders independentistes condemnats per la causa de l'1-O, entre ells el santcugatenc Raül Romeva. La secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa ha decidit per majoria estimar les al·legacions prèvies formulades per l'Advocacia de l'Estat i conclou que 'en tots i cadascun dels recursos interposats' hi ha 'manca de legitimació activa'. El Suprem ha descartat la legitimació del PP, de Vox així com dels dirigents de Cs Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa i el santcugatenc José María Espejo-Saavedra.

També rebutja els recursos dels diputats i exdiputats del PPC Alejandro Fernández, Santiago Rodríguez, Andrea Levy, Juan Bautista Milian i Lorena Roldán i de l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo.

La sala contenciosa-administrativa tampoc accepta la legitimació de l'associació Pro Patrimonium Sijena y Jerusalén i de Convivència Cívica Catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.