Cs demana que es compleixi una moció institucional de 2016 de suport a les persones amb celiaquia

La proposta recull apostar per impulsar campanyes de sensibilització, difusió i comunicació per explicar les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un pa sense gluten / Foto: CC0

Imatge d'arxiu d'un pa sense gluten / Foto: CC0

Cs vol que es doni compliment a la moció institucional de l'any 2016 que comprometia l'Ajuntament a treballar per contribuir al benestar de les persones amb celiaquia. El grup taronja, a través d'una moció que presentarà al ple de febrer, demanarà que s'executin els acords d'aquell text, que preveia impulsar campanyes de sensibilització, difusió i comunicació per explicar les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, a més d'augmentar la disponibilitat d'aliments i begudes sense gluten als actes més importants de la ciutat.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, defensa el compliment de la moció perquè "és una malaltia qie no s'ha erradicat i creiem que és fonamental que els malats, que cada cop són més nombrosos, puguin gaudir de gastronomia local i de totes les possibilitats que dona la nostra ciutat". La moció de 2016 recollia que els serveis socials municipals destinessin recursos necessaris a les famílies que per ingressos no poden fer-se càrrec del sobrecost que suposa l'adquisició d'aliments aptes per a celíacs. A més, proposava que la regidoria de Comerç promogués accions de formació entre els restauradors, els comerciants i els agents implicats i que es faci difusió de l'oferta que té Sant Cugat per a persones amb celiaquia.




Aldo Ciprian

Creiem que s'hauria d'implementar ja que aquesta malaltia no s'ha erradicat i creiem que és fonamental que els malats, que cada cop són més nombrosos, puguin gaudir de gastronomia local i de totes les possibilitats que dona la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.