Sant Cugat torna a demanar el reconeixement, ajuts i benestar social de les persones celíaques

L'Ajuntament reclama que es compleixin tots els acords de la moció que ja es va presentar l'any 2016


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de pasta sense gluten / Foto: Pixabay

Imatge d'arxiu de pasta sense gluten / Foto: Pixabay

Sant Cugat ha reiterat el seu compromís amb les persones que pateixen celiaquia amb una nova moció institucional. El plenari municipal ha tornat a demanar el compliment de tots els acords que es van aprovar en una moció el 2016 que portava el mateix nom: 'moció institucional pel reconeixement, ajuts i benestar social de les persones afectades per la malaltia celíaca'. Acords que van des de manifestar el suport i el reconeixement, per part de l'Ajuntament, a tota la població celíaca, fins a instar a les diferents institucions competents a treballar per la investigació i la millora de la qualitat de vida de les persones celíaques amb ajuts econòmics, beneficis fiscals o bé rebaixar l'IVA dels productes alimentaris sense gluten.

ESCOLTA-HO

Segons dades de l'Associació de Celíacs de Catalunya, hi ha més de 75.000 persones afectades per aquesta malaltia, de les quals, el 85% encara no han estat diagnosticades, una dada que es tradueix en el fet que 9 de cada 10 persones celíaques no saben que ho són.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.