Els Pressupostos Participatius de Barri aposten pel redimensionament del procés i la participació dels joves

L'Ajuntament destinarà 1,5 milions d'euros a les propostes presentades per cada barri de Sant Cugat


  • Comparteix:

Alba Gordó i Marc Samarro a la presentació dels Pressupostos Participatius de Barri / Foto: Cugat Mèdia

Alba Gordó i Marc Samarro a la presentació dels Pressupostos Participatius de Barri / Foto: Cugat Mèdia

Els Pressupostos Participatius de Barri incorporaran un procés específic i una reserva de diners per portar endavant les propostes que presentin els joves santcugatencs de 10 a 18 anys. Aquesta és una de les principals novetats que planteja l'Ajuntament de Sant Cugat per treballar amb la ciutadania perquè es decideixi el futur d'1,5 milions d'euros dels comptes municipals del 2022 i 2023, un milió menys que l'any passat. Així mateix, aquesta quarta edició apostarà per redimensionar el procés participatiu, reduint la quantitat de projectes en cada barri per facilitar la tasca d'execució dins del període establert.

El procés participatiu encara manté la filosofia de les tres edicions anteriors, on l'Ajuntament treballarà amb cada barri per tal que els projectes s'arrelin al territori i responguin a les necessitats detectades pel veïnat. Pel que fa a la distribució, dels 216.000 euros que es destinaran a cada barri, 200.000 euros seran per a projectes d'inversió i 16.000 euros per a propostes de pressupost ordinari. Segons l'Ajuntament, la distribució dels diners respon a criteris de dèficits històrics, dotació d'equipaments i volum de població.

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha explicat que el redimensionament del procés i la decisió de reduir el nombre de projectes que es portaran a terme aquest any, és degut a la voluntat de millorar la resposta a les propostes i agilitzar el seu procés d'execució. Simarro dona importància al reajustament del procés, ja que en l'actualitat només s'ha pogut executar un 30% dels projectes aprovats en la passada edició.

Així mateix, el regidor de Participació i Barris afirma que fomentar la vinculació d'aquest procés de creació de propostes i de votació als joves d'entre 10 i 18 anys ajudarà a reforçar el treball fet des de l'àrea de joventut en els darrers tres anys.

La regidora de Joventud Alba Gordó, per la seva banda, qualifica de "bona noticia" el fet de dedicar part dels "Pressupostos Participatius" als infants grans i joves, ja que era "molt necessari" escoltar-los després de la pandèmia.

Calendari

  • Fase 1. Presentació de propostes i suports a les propostes: fins el 2 de juny a través de decidim.santcugat.cat

  • Fase 2. Validació de les propostes: juny - juliol 2022 per part de l'equip tècnic

  • Fase 3. Presentació i deliberació de les propostes: setembre - octubre 2022 a través dels Consells de Barri

  • Fase 4. Votació ciutadana de les propostes: desembre 2022 a través de decidim.santcugat.cat

  • Fase 5. Retorn dels resultats

  • Fase 6. Seguiment i execució de les propostes: a partir de gener del 2023. Es constituiran Grups de treball





  • Alba Gordó

    Dedicar Pressupostos Participatius als infants grans i joves és una gran noticia. Era molt necessari i més després de la pandèmia.

    Marco Simarro

    Fem una redimensió per tal de posar a punt diversos aspectes del projecte i per alliberar de càrrega el pròxim mandat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.