Núria Gibert marxa del govern de Sant Cugat i renuncia a l'acta de regidora

L'alcaldessa, Mireia Ingla, reestructurarà el cartipàs després del ple de juny mentre Marco Simarro assumeix les responsabilitats de Gibert


  • Comparteix:

Núria Gibert, a la dreta, acompanyada de Marco Simarro i Lourdes Llorente, regidors de la CUP a l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Núria Gibert, a la dreta, acompanyada de Marco Simarro i Lourdes Llorente, regidors de la CUP a l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha comunicat la seva decisió de deixar el govern i renunciar a l'acta de regidora, segons ha comunicat aquest dilluns l'Ajuntament. Ho va traslladar el 19 d'abril passat a l'alcaldessa, Mireia Ingla, i al primer tinent d'alcaldia, Pere Soler. La intenció de l'equip de govern és reestructurar el cartipàs per delegar les competències de la tinència d'alcaldia després del ple de juny. Una vegada Gibert hagi retornat l'acta formalment, el regidor Marco Simarro assumirà les responsabilitats que exercia Gibert.

En roda premsa, Núria Gibert, ha dit que "és una decisió estrictament política", i que "fa setmanes, si no mesos, que hi treballem en el conjunt de l'assemblea". Gibert ha afegit, en resposta a les preguntes que rep sobre "què passa?", que "no passa res que no passi a la CUP de forma natural i naturalitzada, que és el relleu i la necessària transmissió de coneixements i el necessari treball de forma col·legiada". Gibert ha defensat que la CUP entén la participació política "des d'una perspectiva no professional, sinó de compromís militant".

Sobre el mandat que encara no ha acabat, Gibert ha explicat que "efectivament ha estat complex, però malgrat això, estem en un nivell de compliment molt important", en referència als projectes de les àrees que ella ha liderat.

Les competències de la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, les agafarà a partir d'ara el regidor de Participació, Barris i Joventut, Marco Simarro. El que no ha transcendit aquest dilluns és qui serà la persona que agafarà la seva acta, tot i admetre que sí que tenen el nom i la presentaran en els propers dies. "És una persona que ja fa setmanes que està treballant amb nosaltres", ha avançat Gibert. Aquesta persona assumirà les carteres actuals de Simarro, que és Participació, Barris i Joventut, excepte la presidència del consell de barri de la Floresta, que continuarà en les seves mans.

La cupaire ha explicat, preguntada per si abandona totes les facetes polítiques a les quals ha estat lligada, que "deixo la representació electe, però que tinc unes conviccions, i una part d'aquestes conviccions és que la política es pot fer des de molts llocs".

Núria Gibert i Dasca és, des de 2015, regidora portaveu de la CUP-PC. En el present mandat, ocupa el càrrec de segona tinenta d'alcaldia de l'equip de govern format amb ERC-MES i el PSC.

Mireia Ingla s'ha acomiadat de Gibert amb paraules d'agraïment.



D'igual manera ho ha fet el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler.






Núria Gibert

És una decisió estrictament política perquè hi ha molta gent que em pregunta "què passa?", però no passa res que no passi a la CUP de forma natural i naturalitzada que és el relleu i la necessària transmissió de coneixements i el necessari treball de forma col·legiada. Com sabeu a la CUP entenem la participació política i volem fer entendre la participació política des d'una perspectiva no professional, sinó de compromís militant.

Marco Simarro

La persona que entrarà agafarà Participació, Barris i Joventut. En tot cas, el consell de barri de la Floresta, que és una altra competència que tinc, la seguirè mantenint per enllestir una feina d'uns quants anys ja al barri de la Floresta que creiem que era important no generar canvis.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El tripartit no desitjat, s’ha quedat coix…. No anaven TOTS a l’una ?…. Per cert que tal el col.lapse recaudatòri ? Fa mandra, oi, posar-se a fer la feina incòmode, de reclamar rebuts , millor fer-se fotos per la festa major, si ?

Pere Ferrer Morello. Enviat el 24/mai/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.