Càmeres de seguretat, el conveni del Mercat de Torreblanca i les places a l'escola bressol, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

La instal·lació de les càmeres de seguretat a Valldoreix, la renovació del conveni del Mercat de Torreblanca i l'oferta de places a les escoles bressol municipals han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de juny, l'últim punt de l'ordre del dia, i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha iniciat el torn de precs i preguntes preguntant si l'equip de govern té previst fer alguna cosa per fer front a l'increment de preus. Li ha respost el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (17'), que ha dit que el pressupost no recull cap bossa de previsió sobre aquesta situació, tot i que apunta que encara hi ha "marge d'actuació" en cas que sigui necessari.

Brugarolas també ha posat de manifest la predisposició del seu grup municipal per donar suport a l'equip de govern quant a la situació de concurs de creditors a EsadeCreapolis i ha reclamat que "s'informi adequadament" a l'oposició. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha obert la porta a propostes per part de l'oposició, però creu que "no n'hi ha", ja que EsadeCreapolis arrossega un dèficit de 22 milions d'euros.

El regidor de Junts Albert Salarich (4'25'') ha preguntat en quin estat es troba el conveni amb el Mercat Torreblanca i si hi ha previsió d'invertir en la reparació de la coberta de l'equipament. La tinenta d'alcaldia Vila (25') ha explicat que recentment el govern s'ha reunit amb l'associació que es fa càrrec de l'espai i que el conveni estarà llest l'any que ve; el manteniment del mercat també hi quedarà recollit.

Salarich també ha demanat informació sobre el compliment de la moció institucional per homenatjar l'artista Josep Pla-Narbona. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (27'), ha explicat que a finals de març es va mantenir una reunió de la comissió encarregada d'aquesta missió i que es convocarà una més abans d'agost on es concretarà com i quan es farà l'homenatge.

La regidora de Junts Cristina Paraira (5'55'') ha preguntat si ja s'està treballant en el concurs per al servei de recollida de residus. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (28'30''), ha explicat que la licitació es farà en breu. Si no hi hagués una adjudicació, s'haurà de donar continuïtat al servei, que ja es troba en segona pròrroga.

La regidora de Junts Sandra Casat (8'25'') ha preguntat si s'està treballant per ampliar l'oferta de places a les escoles bressol públiques per donar resposta a la demanda de famílies que s'han quedat fora. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (30'), ha manifestat la necessitat d'augmentar l'oferta.

Casat també ha fet un prec perquè es doni compliment aviat a la moció institucional per millorar les instal·lacions dels entorns escolars i, en particular, ha expressat la necessitat de crear zones d'ombra en aquests espais, sobretot arran de les onades de calor. Gorina ha agafat l'encàrrec, però avisa que és un tema "molt complicat".

El regidor de Junts Eloi Rovira (10') ha explicat que els veïns del passeig de Valldoreix que es queixaven d'una falta de pressió d'aigua encara no han rebut ni resposta ni solucions a la seva demanda. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (33'45''), ha dit que l'àrea ja ha aprovat l'obra i que es posarà en contacte amb el veïnat tan bon punt tingui la informació al respecte.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (12'10'') s'ha queixat que un veí fa tres mesos que espera rebre resposta a una instància que va presentar. Li ha respost el regidor a qui s'adreçaria aquesta petició, el responsable de Seguretat, Benestar Animal i Esports, Francesc Carol (34'20''), que ha dit desconèixer aquesta instància. Puigdomènech ha apuntat que això és una "excusa de mal pagador" i l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha reprès el regidor de Junts per "acusar de mentir" Carol.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (13') ha demanat informació sobre el conveni entre l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament per instal·lar les càmeres de vigilància a la vila. Li ha respost el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (36'), que ha explicat que seran quatre càmeres (dues pagades per Sant Cugat i dues pagades per l'EMD), que gestionarà l'EMD. La previsió és que dues d'elles estiguin instal·lades entre setembre i octubre.

Blázquez també ha preguntat pel malestar del CPA per la no instal·lació de la carpa per Festa Major i ha preguntat quan pagarà l'Ajuntament a l'entitat els gairebé 5.000 que va costar una publicitat per Festa Major. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (37'), ha assegurat que el pagament s'està fent seguint "el procediment normal". Preguntada per si aquesta situació de malestar pot afectar el procés de compra de la seu del CPA, ha assegurat que tot plegat segueix els tràmits habituals. En aquest aspecte, també ha intervingut el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, que ha explicat que ara el govern està pendent de rebre els informes jurídics que donin llum verda a l'adquisició.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (14'55''), ha preguntat sobre l'incendi de canyes que va afectar la riera del parc de la Pollancreda divendres passat. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (39'40''), ha explicat que aquells fets van tenir lloc pel petard que s'hi va llançar i ha defensat el bon manteniment de la zona. També ha dit la seva la regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, que ha explicat que les canyes altes que hi ha en aquest pas d'aigua hi són per frenar la força amb què baixen les pluges.

Ciprian també ha reclamat quan es mantindrà la reunió amb l'empresa que gestiona els Túnels de Vallvidrera, i més recordant que la setmana passada hi va morir un motorista. L'alcaldessa Ingla (43') ha assegurat que se li ha enviat a Ciprian un informe sobre la seguretat i que se li ha facilitat el contacte de l'empresa perquè pugui concertar una reunió, cosa que el portaveu taronja desconeixia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.