Can Cortés tindrà un sector no urbanitzable

El ple ha aprovat la tramitació de l'avanç per a la modificació del planejament del sector B de Can Cortés


  • Comparteix:

Imatge de la zona de Can Cortés, a les Planes / Foto: Cedida

Imatge de la zona de Can Cortés, a les Planes / Foto: Cedida

Pas endavant per a la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit del sector B de Can Cortés per tal que aquest sigui no urbanitzable. El ple ha aprovat la publicació de l'avanç de la modificació del PGM en aquest sector i la tramitació simultània del document d'avanç d'aquesta modificació a la Generalitat per tal que s'iniciï el procediment d'avaluació ambiental estratègica i emeti el document d'abast i l'informe urbanístic i territorial previ. Segons la documentació presentada, l'avanç té com a objectiu ajustar el planejament amb la finalitat de garantir la seva compatibilitat amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i prioritzar la connectivitat ecològica.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ ELS DETALLS DE LA PROPOSTA

La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i de Junts per Sant Cugat, l'abstenció de la regidora no adscrita i els vots en contra de Ciutadans. El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, s'ha mostrat a favor de la protecció d'aquest sector de Can Cortés, però ha reclamat la falta d'informació econòmica al respecte. "No podem votar a favor sense saber quin cost tindrà la compensació econòmica dels propietaris d'aquests terrenys, una variació d'un a 13 milions és molt rellevant", ha exposat Ciprian.

Uns arguments que també ha defensat el regidor de Junts Joan Puigdomènech, tot i que aquest ha avançat el vot positiu del seu grup municipal. "Queda pendent aclarir les obligacions econòmiques que contraurà l'Ajuntament, però declarar aquesta zona no urbanitzable ens sembla bé", ha dit.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà Francesc Duch ha afirmat que "l'estudi econòmic, ara, no toca", però ha assegurat als regidors de l'oposició que "amb l'aprovació inicial ja disposarem de tota la informació necessària".






Aldo Ciprian

Sí, estem a favor, però entenem que la informació és rellevant. La variació de 1 a 13 milions d'euros, és una variació molt gran. Sense aquesta info, l'expedient està incomplet.

Joan Puigdomènech

Queda per aclarar quines són les obligacions econòmiques que contrau l'Ajuntament.

Francesc Duch

Ara no toca. Però és un tema que hem estudiat, és complex, sabem on ens posem, sabem el barem de números.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.