El govern municipal proposa modificar el ROM per fer-lo més àgil

Un dels arguments per a la modificació seria reduir el temps per poder presentar temes al ple i evitar els punts d'urgència


Temes relacionats

Les modificacions de pressupost, a la tertúlia 'El Gall del Monestir' (21/set/22)


  • Comparteix:

Imatge del ple municipal d'aquest dilluns passat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple municipal d'aquest dilluns passat / Foto: Cugat Mèdia

El govern municipal vol obrir un procés de modificació del ROM (Reglament Orgànic Municipal) per fer-hi alguns canvis. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, durant la tertúlia política de Cugat Mèdia 'El Gall del Monestir', durant el debat sobre els punts d'urgència que cada ple s'inclouen en l'ordre del dia a última hora. 'Tenim un ROM -el reglament que regula el funcionament dels plens municipals- encotillat en unes comissions informatives, que són les que dicten els temes que van al ple, amb una anterioritat al ple excessiva: dues setmanes abans. Entre que es fa la comissió i el plenari passa molt de temps i en aquestes dues setmanes passen coses', ha argumentat.

Soler també ha explicat que no obriran un procés de modificació del ROM només per escurçar aquest termini, sinó que quan es faci, s'hi inclouran altres canvis, que no ha concretat.




Pere Soler

Tenim un ROM encorsetat en unes comissions informatives, que són les que dicten els temes que van al ple, amb una anterioritat al ple excessiva, dues setmanes abans. Entre que es fa la comissió i el plenari passa molt de temps i aquí passen coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.