Ciutadans porta al ple dues mocions per combatre la sensació d'inseguretat

Proposa augmentar els agents de la Policia Local i crear una oficina antiocupació


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Ciutadans vol posar el focus del ple d'octubre en la seguretat. El grup municipal ha presentat dues mocions per, d'una banda, millorar unes dades de seguretat que consideren 'preocupants', i de l'altra, fer front a la percepció d'inseguretat que generen les ocupacions a habitatges. En aquest cas, proposen, entre d'altres, crear una Oficina Municipal d'Antiocupació que assessori i informi els afectats.


Moció contra l'ocupació il·legal

Segons el text de la moció, entre setembre del 2021 i agost del 2022 es van registrar a Sant Cugat 53 denúncies per ocupació. Es tracta d'un 56% més que en el mateix període de l'any anterior, quan se'n van comptabilitzar 34. Per a Ciutadans, aquest increment mereix prendre mesures com l'elaboració d'un pla municipal contra l'ocupació il·legal i un cens d'habitatges ocupats, crear una oficina específica per atendre els dubtes de la ciutadania i reforçar les mesures de seguretat per evitar aquest tipus de fet delictiu.

A més, reclama a les administracions supramunicipals canvis legislatius per "defensar la propietat privada". "Els propietaris legítims no tenen per què pagar la falta de pisos", afirma el regidor de Cs Sergio Blázquez, qui assegura que l'ocupació és una problemàtica que genera sensació d'inseguretat i que revertir-la pot facilitar l'oferta d'habitatge a la ciutat.

Moció per a la millora de la seguretat

Ciutadans també porta al ple una moció per millorar la seguretat al municipi. Segons el portaveu de la formació, Aldo Ciprian, les darreres dades de seguretat són "preocupants" i, per això, cal reforçar una Policia Local que és "ineficient" perquè no ha tingut evolució.

Ciprian ha lamentat que el municipi estigui per sota de les recomanacions en nombre d'agents, que la mitjana d'edat sigui elevada i que un 20% de la plantilla es dediqui a tasques que no són pròpiament el patrullatge. Així, la moció demana incrementar el centenar d'agents actuals fins als 132 -en compliment de la ràtio d'1'4 agents per cada 1.000 habitants-; equiparar les condicions laborals de les noves incorporacions a les de poblacions de l'entorn; i activar abans d'acabar l'any la comissaria descentralitzada que ha de donar servei a Valldoreix, Mira-sol, les Planes i la Floresta.

De la mateixa manera, també proposa incorporar les càmeres de seguretat del municipi a tasques de vigilància i prevenció, i integrar-les a alguna base de dades de vehicles vinculats a fets delictius; així com implementar eines digitals per a la realització de tràmits com les denúncies.








Sergio Blázquez

Els propietaris legítims no tenen perquè pagar la falta d'habitatge de protecció. Si vols més oferta d'habitatge pots posar mesures correctores i fiscals.

Aldo Ciprian

Ens hem de preocupar de la Policia Local, la seva ineficiència, la falta de recursos i de motivació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.