L'encesa dels llums de Nadal s'avança al 2 de desembre

L'Ajuntament ha avançat 10 dies la data "després d'escoltar les demandes del teixit comercial i econòmic"


Temes relacionats

Sant Cugat endarrereix l'encesa dels llums de Nadal fins al 12 de desembre (17/oct/22)


  • Comparteix:

L'encesa dels llums de Nadal serà el 12 de desembre / Foto: Lali Puig

L'encesa dels llums de Nadal serà el 12 de desembre / Foto: Lali Puig

Els llums de Nadal de Sant Cugat estaran encesos entre el 2 de desembre i el 5 de gener. L'encesa, per tant, s'avança 10 dies, després que l'Ajuntament hagi atès 'la petició de comerciants i empresaris per afavorir la dinamització del teixit comercial en una època clau del calendari'. Amb tot, des del govern asseguren que tenen en compte 'l'actual context de crisi energètica' i, per això, aposten per un enllumenat més sostenible i redueixen els dies i les hores d'encesa.

Com a novetat d'enguany, destaca l'Ajuntament en un comunicat", s'instal·laran els 'Punts de llum al cel', unes noves il·luminacions a l'eix de vianants que va de l'avinguda de Cerdanyola a la plaça de Lluís Millet.

En pro de la sostenibilitat, l'Ajuntament ha explicat que es retiraran els motius nadalencs que tinguin una antiguitat de 10 a 15 anys i que es reduiran les figures en tres dimensions. A més, l'enllumenat nou serà més eficient energèticament.

Amb l'avanç de 10 dies de l'encesa, encara es redueixen els dies d'il·luminació nadalenca. Si l'any passat els llums van estar en marxa durant 41 dies, enguany ho estaran 35. A més, també es redueix la quantitat d'hores de llum. Així, les bombetes s'il·luminaran de 18 h a 22 h de diumenge a dijous; de 18 h a 23 h els divendres i dissabte; de 18 h a 00 h la Nit de Nadal i la Nit de Reis; i de 18 h a 01 h la Nit de Cap d'Any. L'any passat els llums estaven en marxa tots els dies de 17.30 h a 23 h, excepte les Nits de Nadal, Cap d'Any i Reis, que funcionaven fins a les 02 h.

La proposta original que es va presentar al ple de d'octubre planificava que els llums estarien encesos duran 131 hores durant les festes de Nadal. Amb la nova programació consensuada amb els comerciants, hi haurà 155 hores d'il·luminació.

Junts apel·la a l'entesa amb el teixit comercial

Junts per Sant Cugat, en un comunicat, ha apuntat que "la decisió d’encesa i durada de la il·luminació de Nadal hauria de ser consensuada prèviament sempre amb el sector comercial". En tot cas, el grup municipal ha volgut aclarir que l'aprovació per unanimitat al ple d'octubre de la modificació del contracte d'enllumenat que permet precisament l'adquisició de noves lluminàries, no incloïa els detalls dels horaris d'il·luminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.