Puig es compromet a portar el projecte d'urbanització de Baixador al proper ple de l'EMD

El veïnat critica el govern valldoreixenc: "Busquin l'acord amb els veïns, no pas la foto"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Nou episodi en el camí cap a la urbanització de l'avinguda del Baixador. El president de l'EMD, Josep Puig, s'ha compromès davant del veïnat de la zona, a l'audiència pública de la junta de veïns, a sotmetre a votació el projecte d'urbanització a la sessió de desembre. Ho ha fet després de les crítiques esgrimides pel president de l'Associació de Veïns del Baixador, Sergi López: 'Busquin l'acord amb els veïns i el seu benestar i no pas la foto, els nostres vots i el malbaratament del pressupost'.

Sota el lema 'Som veïns, no som rucs', el veïnat d'aquesta zona de Valldoreix s'ha personat una vegada més a la junta de veïns, tot criticant que no es desencalli el projecte. Després d'una reunió amb l'EMD on van presentar 10 propostes que volen que inclogui el projecte, es va arribar a un acord amb nou d'ells. L'únic punt que no ha aconseguit un consens entre l'administració descentralitzada i el veïnat és el referent a les alineacions. "Per què no dona suport als veïns amb els ajustos del projecte presentats i elimina l'annex 20 (el que fa referència a les alineacions) quan la resta del seu propi equip està d'acord en donar suport a això, en benefici dels veïns i l'aprovació d'un projecte consensuat?".

El president Puig ha engegat la rèplica tot lamentat que el veïnat acusi de "poca serietat" l'executiu. "Amb aquests arguments, no cal que contestem", ha dit. Tot i això, sí que ha refermat la voluntat de "tirar endavant la urbanització". Amb tot, s'ha compromès a revisar les disconformitats quant a les alineacions i a portar a aprovació el projecte d'urbanització a la propera sessió plenària ordinària.



MOCIONS

Les cinc mocions que s'han portat a debat a la junta de veïns d'aquest dijous han prosperat. Malgrat l'absència del vocal d'ERC-MES Ramon Segura, quatre mocions han tirat endavant per unanimitat i només una s'ha aprovat amb set vots a favor i una abstenció.

Vial d'enllaç

La moció de la CUP-PC per "avançar en la resolució de les afectacions del vial d'enllaç en sòl urbà consolidat oferint a l'Ajuntament de Sant Cugat la informació i col·laboració necessària perquè aquest sol·liciti la modificació pertinent" ha prosperat amb unanimitat. El vial d'enllaç és una iniciativa -ja desprogramada- que preveia el PGM per connectar, a través de Collserola, l'AP-7 amb els Túnels de Vallvidrera.

El text també insta l'EMD a unir esforços amb el govern local per reprendre la redacció d'un nou Pla Especial del Sector de Mas Fuster. Malgrat l'acord unànime, això ha encès el president Puig: "Sant Cugat no ens fa ni puto cas", ha dit. "Porto dos anys reclamant en la reunió mensual [que es desencalli aquesta situació] i ens diuen que han contractat un arquitecte que en dos anys no ha fet res", ha lamentat. El portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, li ha retret l'actitud i l'ha instat a seguir reclamant que tiri endavant el Pla Especial.

Suport al comerç

El plenari ha donat suport unànime a la proposta de Junts per Valldoreix per intensificar el suport al teixit comercial, sobretot arran de les dificultats derivades de l'augment de preus dels subministraments. El grup municipal que conforma l'equip de govern proposa fer un inventari per detectar els comerços que més estan patint i establir així un "pla de xoc".

Ordenances fiscals

La moció de Cs per unificar en una sola font actualitzada les ordenances fiscals i publicar-les al web de l'EMD ha rebut el vistiplau de tots els vocals presents a la sessió plenària. El grup taronja proposava revisar les ordenances fiscals actuals perquè serveixin de base per al pressupost de 2023.

Suport a les dones de l'Iran

Els grups municipals de Valldoreix ha compartit la solidaritat i suport amb les dones de l'Iran, arran de les protestes per l'assassinat de Jîna Amini (a l'Iran es prohibeixen els noms kurds i, per això, el nom als registres oficials d'aquesta dona assassinada apareix com a Mahsa; el seu nom, però, és Jîna). El text, presentat per Junts i que condemna tant aquest fet com la repressió, insta la comunitat internacional a "prendre part", així com donar atenció i acollida a les dones exiliades.

Memòria democràtica

La moció d'ERC-MES de reconeixement i desgreuge de les víctimes del franquisme, que busca donar compliment a la recentment aprovada Llei de Memòria Democràtica, ha prosperat amb vots de Junts, ERC-MES, el PSC i la CUP-PC i l'abstenció de Cs.

És l'única moció que ha prosperat sense unanimitat. El portaveu del grup taronja, José Miguel García, considera que la normativa estatal es queda curta perquè només se centre en les víctimes del franquisme i no pas en les d'ETA, Terra Lliure o el Grapo. Cs ha presentat esmenes per suprimir el punt que demana que el govern espanyol realitzi un "acte formal de desgreuge" enversa Lluís Companys; ERC-MES ha rebutjat la presentació de l'esmena.




Sergi López / Josep Puig

Busquin l'acord amb els veïns i el seu benestar i no pas la foto, els nostres vots i el malbaratament del pressupost. / Em comprometo a revisar-ho a fons i que entri al ple de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.