El Consell de Ciutat es dota d'un reglament propi

El ple municipal l'ha aprovat inicialment per reforçar el seu funcionament, fer-lo més operatiu i més útil


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una sessió del Consell de Ciutat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una sessió del Consell de Ciutat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Consell de Ciutat tindrà un reglament propi per reforçar el seu funcionament, fer-lo més operatiu i més útil. El document, que aquest dilluns ha rebut l'aprovació inicial al ple municipal amb el suport de tots els grups, tret de Ciutadans i la regidora no adscrita que s'hi han abstingut; incorpora novetats com la creació d'una comissió permanent, el reforç de les comissions de treball, el traspàs de mandat a mandat i l'elecció de sis dels membres -un per cada barri- entre la ciutadania registrada a la base de dades de participació.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT DE L'ORDRE DEL DIA

Fa 10 anys que Sant Cugat té Consell de Ciutat i ara tindrà per primera vegada un reglament propi. "És un reglament que dota d'eines al Consell de Ciutat, eines que ja han funcionat aquest mandat. És destacable que després de 10 anys per fi el Consell de Ciutat té un reglament", ha resumit el regidor de Participació i Barris, Oriol Sánchez.

Així, el nou reglament, ha concretat Sánchez, és fruit del debat intern del mateix òrgan per consolidar les eines que han funcionat i aportar novetats. Entre elles, la creació d'una comissió permanent, així com el reforç de les comissions de treball. Aquest mandat, el consell ha comptat amb quatre comissions temàtiques sobre Torre Negra, el model de ciutat, el comerç històric i la convivència.

Una altra de les novetats que estableix el document és el traspàs de la feina feta de mandat a mandat, tot i la renovació dels membres. De fet, aquesta elecció entre la ciutadania es farà de la base de dades de participació, amb un total de sis membres, un per cada barri.

La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups, tret de Ciutadans (Cs) i la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, que s'han abstingut. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, considera "oportunista de cara a les eleccions" dotar ara el Consell de Ciutat d'un reglament, quan s'hauria d'haver fet, en tot cas, al començament de mandat. Ciprian també ha lamentat "la poca participació" i "la manca d'interès", una valoració que el regidor de Participació ha contradit. Sánchez ha explicat que el reglament és fruit del funcionament al llarg del mandat del mateix consell i ha defensat que la participació -tot i la pandèmia, s'ha ampliat. N'ha posat com a exemple la creació de l'Assemblea Ciutadana.

Una vegada aprovat inicialment pel ple, s'obre el termini d'exposició pública de 30 dies per presentar al·legacions. Després el ple haurà d'aprovar-lo de manera definitiva.




Oriol Sànchez

És un reglament que dota d'eines al Consell de Ciutat, eines que ja han funcionat aquest mandat. És destacable que després de 10 anys per fi el Consell de Ciutat té un reglament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.