Mireia Ingla respon a l'oposició: 'Acabarem el mandat amb tots els contractes imprescindibles al corrent'

Els grups municipals evidencien una vegada més al ple les desavinences pel reconeixement de crèdit extrajudicial


  • Comparteix:

Imatge del ple de novembre / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple de novembre / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, assegura que l'equip de govern tancarà el mandat amb tots els contractes de serveis imprescindibles al dia. D'aquesta manera, ha contestat els retrets dels grups de l'oposició, que han criticat el retard en l'adjudicació d'alguns contractes, fet que comporta haver de fer reconeixements extrajudicials de crèdit cada mes. El darrer per més d'un milió d'euros, que s'ha aprovat aquest dilluns al ple amb el suport de tots els grups tret de Ciutadans, que hi ha votat en contra. Segons Junts per Sant Cugat i Ciutadans, la quantitat d'aquest tipus de factures s'ha triplicat en els darrers anys.

ESCOLTA-HO

L'alcaldessa, però, ha atribuït la situació a l'herència dels governs anteriors, a la seva "deixadesa" i a la falta de previsió. És per això, ha defensat Ingla, que l'equip de govern actual s'ha vist obligat a dimensionar els serveis, especialment el de contractacions, per poder fer front a la situació i posar al dia els contractes caducats però que s'han de seguir prestant.

Una tasca, ha dit, que els ha portant tres anys, també com a conseqüència de la pandèmia, i que ja tenen pràcticament enllestida. Ingla ha assegurat que abans d'acabar l'any. "Nosaltres acabarem el mandat amb tots els contractes imprescindibles per a l'Ajuntament i per a la ciutat al corrent, com cal, en termini i ben fets".

De fet, com ha explicat la tinenta d'alcaldia Elena Vila, el darrer paquet de reconeixement extrajudicial de crèdit incorpora factures per contractes que es podran adjudicar en breu com la recollida de voluminosos i els de manteniment i subministrament energètic, i la neteja d'equipaments, que s'adjudicaran al desembre. Pel que fa al d'atenció domiciliària, està impugnat. En total, són 27 factures per un import que supera el milió d'euros.

Retrets de l'oposició

Per a l'oposició, no han estat suficients les explicacions de l'equip de govern. Des de Ciutadans, el portaveu, Aldo Ciprian, ha lamentat "la deixadesa en la gestió" davant de contractes que porten 4 anys caducats i que han comportat que la quantitat de les factures s'hagi triplicat.

Segons el regidor de Junts Carles Brugarolas, durant aquest any s'ha abonat en reconeixements extrajudicials de crèdit 5,6 milions d'euros, lluny dels 3,2 que va regularitzar el govern actual durant el 2019 herència de l'anterior. "Es va passejar per tots els mitjans que la van convidar parlant d'aquest tema i abocant ombres de corrupció sobre els governs anteriors per aquesta qüestió, ara triplicada", ha retret Brugarolas a l'alcaldessa, a qui ha recordat que "fan el mateix" i ha reclamat posar celeritat a les licitacions.

Amb els reconeixements extrajudicials de crèdit es regularitzen factures de serveis i subministraments que no es poden deixar de prestar, però que no compten amb el procediment contractual establert. És a dir, que tenen el contracte de manera irregular, ja sigui perquè està caducat, perquè no s'ha fet el procediment correcte o perquè no tenen partida assignada.






Mireia Ingla

La situació que ens vam trobar a l'Ajuntament era de deixadesa. Nosaltres acabarem el mandat amb tots els contractes imprescindibles per a l'Ajuntament i la ciutat al corrent, com cal, en termini i ben fets.

Carles Brugarolas

L'alcaldessa es va passejar per tots els mitjans que la van convidar parlant d'aquest tema i abocant ombres de corrupció sobre els governs anteriors per aquesta qüestió, ara triplicada.

Aldo Ciprian

Malgrat les promeses de l'equip de govern sobre l'execució de licitacions importants com la neteja d'equipaments, l'aigua, atenció domiciliària o la grua, seguim abocant diners de contractes vençuts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.