La Generalitat decidirà la ubicació definitiva de la Creu de Terme

L'Ajuntament aposta per retornar aquest element patrimonial a la llotgeta, però la decisió final depèn de la comissió de Patrimoni de la Generalitat


Temes relacionats

Detenen un home dues vegades en dos dies per amenaces i atemptat a l'autoritat, danys intencionats i robatori en habitatge ( 2/mai/22)

'Autòpsia' a la Creu de Terme (19/jul/21)

Destrossen el monòlit de la Creu de Terme, a l'entrada del Monestir (19/jun/21)


  • Comparteix:

El restabliment de la Creu de Terme podria ser en un emplaçament diferent del que ocupava a la llotgeta del Monestir. Ho ha explicat aquest dilluns al ple municipal la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, en resposta a una pregunta del portaveu de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

Madrona ha explicat que recentment l'Ajuntament ha rebut un informe del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) i que, des del govern, aposten per retornar la creu al lloc on estava fins que el juny de l'any passat un home hi va pujar i la va destrossar. En tot cas, l'executiu ha de fer un nou informe sobre la reubicació i elevar-lo a la comissió de Patrimoni de la Generalitat, que tindrà l'última paraula.

Madrona no ha pogut concretar quin calendari es baralla per recuperar aquest element patrimonial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.