En Comú Podem treu pit de 'les millores' aconseguides en els pressupostos de la Generalitat

Joan Carles Gallego i Ramon Gutiérrez destaquen l'acord amb ERC per augmentar el 20% dels pressupost dedicat a l'Atenció Primària


  • Comparteix:

Joan Carles Gallego i Ramon Gutiérrez, després de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Joan Carles Gallego i Ramon Gutiérrez, després de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Prioritzar el transport públic per damunt de la B-40, un augment del pressupost dedicat a l'Atenció Primària i potenciar l'habitatge assequible. Aquests són alguns dels acords que el diputat d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya Joan Carles Gallego i l'alcaldable de la formació a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, han explicat aquest divendres entre les mesures pactades amb ERC en els pressupostos de la Generalitat, i que tenen repercussió en la ciutadania de Sant Cugat.

Pel que fa al tema de la salut, Gallego ha parlat d'un increment aquest 2023 del 20% del pressupost de salut dedicat a la millora de l'Atenció Primària. "Això ha de millorar l'atenció directa de la ciutadania als CAP. I hem situat que cap ciutadà, quan s'adreci a l'Atenció Primària, no pot estar més de cinc dies per tenir una atenció directa amb l'especialista corresponent", ha detallat el diputat. A banda, ha dit que hi ha el compromís que en tres anys s'arribi al 25% del pressupost.

Quant a la mobilitat, Gutiérrez ha criticat que es doni importància a la B-40: "Aquesta no és una mesura que ajudi a combatre l'emergència climàtica. Posar més autopistes implica també més cotxes". Així doncs, segons Gutiérrez, "el que fa falta són mesures com els intercanviadors entre Ferrocarrils i Renfe d'Hospital General i de Volpelleres". En aquest sentit, també ha lloat "l'impuls del transport públic": "Amb l'ampliació de la T-Jove, per exemple, o amb el manteniment de les rebaixes en el transport públic que hem negociat amb el govern. Creiem que això són bones notícies de cara a la ciutadania de Sant Cugat".

Finalment, Gallego ha assegurat que les partides dedicades a la millora de l'accés a l'habitatge van encarades a tirar endavant més de 4.500 habitatges assequibles. "Des de la construcció directa d'habitatge de lloguer assequible, fins a l'adquisició d'habitatges que estan en mans d'entitats financeres que estan buits i que la Generalitat hauria d'adquirir per posar-los al mercat", ha detallat. Sobre aquest tema, l'alcaldable de Sant Cugat ha afegit que "també necessitem que l'Ajuntament hi posi una voluntat política que hem trobat a faltar".

A banda, Gutiérrez ha tornat a carregar contra la pròrroga dels pressupostos municipals. "És un drama l'actual escenari amb els pressupostos locals, perquè sense pressupostos no es pot tirar endavant. I prorrogar-los significa no augmentar la inversió", ha conclòs.










Ramon Gutiérrez

La qüestió de la mobilitat, que per nosaltres la ciutat té grans dèficits en aquesta qüestió. L'impuls del transport públic, amb l'ampliació de la T-Jove, per exemple, o amb el manteniment de les rebaixes en el transport públic que hem negociat amb el govern. Creiem que això són bones notícies de cara a la ciutadania de Sant Cugat.

Joan Carles Gallego

Això ha de millorar l'atenció directa de la ciutadania als Centres d'Atenció Primària. I hem situat que cap ciutadà, quan s'adreci a l'Atenció Primària, no pot estar més de cinc dies per tenir una atenció directa amb l'especialista corresponent. I amb el compromís també que amb tres anys arribem al 25%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.