Toc d'atenció de l'oposició a l'equip de govern pel manteniment de la ciutat

Els tres partits de govern hi han votat en contra perquè consideren que la moció de Cs és "electoralista"


Temes relacionats

La mobilitat, la neteja i l'habitatge, principals queixes dels santcugatencs (13/oct/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cedida - Isabel Romero

Imatge d'arxiu / Foto: Cedida - Isabel Romero

Junts per Sant Cugat, Ciutadans i la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, reclamen incrementar els recursos per al manteniment de la ciutat. Segons l'oposició, l'estat actual del municipi ha empitjorat i és insuficient el seu manteniment, i així ho percep la ciutadania. És per això que han donat suport aquest dilluns al ple municipal a una moció de Cs que reclama, precisament, augmentar l'aportació econòmica per aquest garantir aquest manteniment, que inclou la reparació de desperfectes i voreres, així com l'estat dels embornals i escocells, entre d'altres. L'equip de govern, però, hi ha votat en contra de la proposta, que considera 'electoralista'.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Com ha defensat el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian; la moció reclamava més inversió en el manteniment de la ciutat i millores per reparar els desperfectes de la via pública. Entre les mesures proposades, hi ha la creació d'una partida pressupostària per a la reparació de voreres, la realització d'un estudi per fer menys relliscós el paviment de la plaça d'Octavià, el control del creixement dels escocells i el reforç del servei de neteja en temps de caiguda de fulles i després de les ventades.

A més, per evitar que es repeteixin episodis d'inundacions als carrers de la ciutat, els taronges demanaven una revisió i neteja preventiva periòdica de tots els embornals, del sistema de drenatge pluvial, de les rieres i de la resta de zones inundables de la ciutat. També proposen dotar de més mitjans tècnics a Protecció Civil, a la Policia Local i a la Brigada Municipal per actuar davant els episodis de pluges torrencials, dins de les seves competències.

El text ha rebut també el suport de la regidora no adscrita i de Junts per Sant Cugat. Tot i reconèixer que "l'estat de revista" no és possible, la regidora de Junts Cristina Paraira ha coincidit amb la resta de l'oposició que l'estat de la ciutat ha empitjorat, que el manteniment és millorable i que cal més recursos.

Gallardo respon amb dades

A aquest toc d'atenció per part de l'oposició ha contestat el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, i ho ha fet amb dades. Gallardo ha explicat que s'han invertit 3 milions d'euros en el reasfaltatge d'una seixantena de carrers i uns 200.000 euros en arranjar voreres. Inversions que se sumen a les 264 actuacions de la brigada municipal durant el 2022, 111 a calçades, 112 a voreres i 50 a reixes i embornals; a més de la pacificació dels entorns escolars, el repintat vial, els carrils bici i la reordenació de carrers. També ha destacat que s'està treballant per trobar una solució per evitar relliscades a la plaça d'Octavià i que per al manteniment d'escocells s'ha optat per la renaturalització.

Gallardo ha concretat que s'actua cada dia per evitar el creixement de plantes a les voreres, així com en la neteja d'embornals. Un servei que s'incrementa amb l'avís de pluja, com també passa durant la tardor amb la recollida de fulles. El regidor ha posat com a exemple les 693 tones de fulles que es van recollir durant l'any passat.

"S'hi dedica una gran quantitat de personal i de diners", ha resumit Gallardo, qui considera que la proposta és electoralista, ja que el manteniment de la ciutat és continuat i sempre hi ha punts a arreglar.








Aldo Ciprian

La motivació són les caigudes de gent gran, les voreres aixecades, falta de tractament dels escocells, manca de neteja de la via pública, paviment relliscós i innundacions per manca d'un mínim manteniment.

José Gallardo

Quan gestiones aquesta àrea veus que no pots arribar arreu. Sempre podrà fer una foto d'alguna cosa que estigui malament, també de quan ja està arreglat. Amb el manteniment de la ciutat hem d'estar tots plegats i no hem de fer electoralisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.