El Parlament rebutja que l'atenció sanitària de Sant Cugat sigui de titularitat i gestió pública

En Comú Podem i la CUP van presentar una moció assegurant que la gestió público-privada comporta "desigualtat de tracte en els pacients"


  • Comparteix:

Un moment durant la Comissió de Salut del Parlament / Foto: Vallès Occidental en Comú

Un moment durant la Comissió de Salut del Parlament / Foto: Vallès Occidental en Comú

La Comissió de Salut del Parlament ha rebutjat una proposta de resolució que pretenia revertir la gestió publicoprivada de l'atenció sanitària de Terrassa i la seva àrea d'influència, on es troba Sant Cugat, perquè aquesta passés a ser de titularitat 100% pública. La proposta va ser presentada per En Comú Podem (ECP) i la CUP i la votació es va fer separada per punts. Només l'acord tercer, que reclama al Departament més recursos per alleugerir les llistes d'espera a Mútua Terrassa, va resultar aprovat, amb vots favorables d'ECP, CUP, Cs, Vox i el grup mixt i abstencions d'ERC, Junts i el PSC. La resta d'acords de la moció van quedar rebutjats: només els grups proposants van votar-hi a favor i, la resta, en contra.

En l'exposició dels motius de la proposta de resolució, s'apunta que a Mútua Terrassa, empresa que gestiona el servei, "no hi ha control dels recursos públics que es desvien a la privada". "Hi ha personal sanitari contractat i pagat pel sector públic que actua durant el seu horari laboral també a la privada", assegura. Així doncs, es considera que la gestió publicoprivada aboca "a la desigualtat de tracte entre els pacients".

Tot plegat s'ha debatut aquest dijous a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, que es pot veure en aquest enllaç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.