El govern descarta afectacions en els serveis per la situació financera de l'Ajuntament

Des de l'executiu, acusen Junts de fer "alarmisme" sobre els comptes municipals


Temes relacionats

Les conseqüències de la situació econòmica de l'Ajuntament, a la tertúlia 'El Gall del Monestir' (22/feb/23)

Junts alerta d'un 'forat' d'entre 14 i 15 milions en els comptes municipals (21/feb/23)

Sant Cugat reclama ajuda econòmica a l'Estat i la Generalitat (20/feb/23)


  • Comparteix:

Marco Simarro (CUP-PC), Carles Brugarolas (Junts), Francesc Duch (ERC-MES), Pere Soler (PSC), Albert Solé (Cugat Mèdia) i Aldo Ciprian (Cs) a la tertúlia / Foto: Cugat Mèdia

Marco Simarro (CUP-PC), Carles Brugarolas (Junts), Francesc Duch (ERC-MES), Pere Soler (PSC), Albert Solé (Cugat Mèdia) i Aldo Ciprian (Cs) a la tertúlia / Foto: Cugat Mèdia

'La prestació dels serveis de l'Ajuntament no es veurà repercutida'. Ho ha dit el primer tinent d'alcaldia i portaveu del PSC, Pere Soler, aquest dimecres a la tertúlia política de Cugat Mèdia. El responsable de l'àrea d'Hisenda ha respost així les crítiques de Junts per Sant Cugat, que assegura que al consistori hi ha 'un forat' d'entre 14 i 15 milions d'euros fruit dels desequilibris entre ingressos i despeses als comptes municipals.

En el mateix sentit que Soler s'ha pronunciat el portaveu d'ERC-MES, el tinent d'alcaldia Francesc Duch, que ha apel·lat a la "tranquil·litat": assegura que ni els serveis ni les inversions es veuran afectades per la davallada en els ingressos i l'augment de la despesa. Per la seva banda, el segon tinent d'alcaldia i portaveu de la CUP-PC, Marco Simarro, ha qualificat Junts d'"irresponsables" i d'entomar "dinàmiques trumpistes" per "generar una situació d'alarmisme".

Des de Junts per Sant Cugat, el regidor Carles Brugarolas ha rebutjat el missatge de tranquil·litat llançat des del govern. "Saben que hi ha grans partides que no es poden tocar, com es pot afirmar que els ciutadans no patiran cap repercussió? Com es pot afirmar que es mantindrà el calendari d'inversions", ha qüestionat. Brugarolas ha insistit que el desequilibri entre la despesa i els ingressos fan caminar l'Ajuntament "cap a un forat". En aquest sentit, tal com ha dit aquest dimarts en roda de premsa, ha apuntat que el govern pretén "actuar amb normalitat fins a les eleccions" i, a partir d'aquí, "ja s'ho trobarà qui vingui".

El tinent d'alcaldia Soler ha insistit a treure gravetat a la situació: "Una cosa és l'equilibri [pressupostari] i l'altra és la tresoreria, on hi ha recursos suficients; no estem en el límit de l'endeutament". De fet, el socialista assegura que al consistori hi ha "una bona ràtio de pagament de les factures als proveïdors". En tot cas, per fer front als desequilibris entre ingressos i despeses, des de la cartera econòmica han "demanat que les àrees facin autocontenció de les despeses, millorant els circuits". El regidor Brugarolas, però, ha posat en qüestió l'argumentari: "Si tot va tan bé, per què no tenim pressupost?"

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha criticat la "total irresponsabilitat" de l'equip de govern quant a la gestió econòmica. "La situació és com la d'una casa on entren despeses i, el propietari, en lloc de donar-li prioritat, es compra un ferrari per lluir", ha exposat. Malgrat considerar que "la situació és greu", el regidor de la formació taronja apel·la a la "tranquil·litat, a l'espera que es facin públics els resultats" de la liquidació de 2022. "Hem de confiar en el secretari i l'interventor", ha afegit Ciprian, que ha posat de manifest la preocupació sobre "els projectes que estan sense executar".

El tinent d'alcaldia Simarro també ha lamentat que "es qüestioni la despesa", sobretot en matèria de Serveis Socials. "En aquest mandat hi ha hagut un augment de la despesa social com mai abans", ha defensat. També ha exposat que des del juny de 2019, el govern ha fet un "esforç per actualitzar contractes grans i desfasats", sobretot tenint en compte el creixement de la ciutat en els darrers anys.

ESCOLTA AQUÍ LA TERTÚLIA




Pere Soler

Cap ciutadà veurà repercutit cap tipus de servei per la situació.

Carles Brugarolas

Si sabent que hi ha grans partides que no es podran tocar, com es pot afirmar que els ciutadans no veuran cap repercusió?



  • Comparteix:

COMENTARIS

Després de les eleccions municipals 28-M, s’ha de fer una auditoria , per aclarir el dèficit de 15 millions d’euros, i determinar possibles responsabilitats penals ( malversació, prevaricació, etc), no potser que et carreguis les finances d’un ajuntament, i quedis impune, tu.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 22/feb/23


Després de les eleccions municipals 28-M, s’ha de fer una auditoria , per aclarir el dèficit de 15 millions d’euros, i determinar possibles responsabilitats penals ( malversació, prevaricació, etc), no potser que et carreguis les finances d’un ajuntament, i quedis impune, tu.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 23/feb/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.