Qui té els drets electorals de la marca Junts a Sant Cugat?

L'alcaldable Josep Maria Vallès ha dit des del primer dia que vol arribar a un pacte amb el PDeCAT, que té Mayte Pérez de candidata a la ciutat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una roda de premsa de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una roda de premsa de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Si Junts per Sant Cugat i el PDeCAT es presenten per separat a les eleccions municipals del 28 de maig vinent, els drets electorals els tindrà el Partit Demòcrata Europeu Català. En els últims comicis municipals del 2019, el partit polític Junts per Catalunya (JxCat) encara no estava legalitzat i la marca Junts que es va presentar era una coalició formada pel PDeCAT més persones independents. És el mateix que va passar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2021. Tenir els drets electorals implica tenir accés als debats electorals, als espais de propaganda gratuïta dels mitjans públics i a les subvencions. Ara mateix, el PDeCAT té candidata per al 28-M, Mayte Pérez, i Junts té a Josep Maria Vallès. Aquest, però, des del primer dia que es va convertir en alcaldable defensa arribar a un acord amb el PDeCAT per presentar-se en coalició.

Els dos partits tenen com a data límit el 14 d'abril per presentar la seva coalició, i el 26 del mateix mes es publicaran totes les candidatures validades. Si finalment no arriben a cap acord, el PDeCAT de Mayte Pérez és qui tindrà aquests drets electorals i, en canvi, Junts per Sant Cugat de Josep Maria Vallès serà considerat com a 'grup significatiu', que implica una visibilitat menor, però més que els partits que es presentin per primer cop a les municipals.

Es considera un grup significatiu aquell partit que en les darreres votacions al municipi de qualsevol àmbit -en aquest cas, en les del Parlament del 2021-, a Sant Cugat aconseguís més del 5% dels vots. Junts per Catalunya va ser la força més votada a les eleccions catalanes de 21-F de 2021 amb el 24,35% dels vots. També seran considerats grups significatius a les properes municipals el PP (5,43%), VOX (7,41%) i En Comú Podem (6,56%).

CONSULTA ELS RESULTATS A SANT CUGAT DE LES ELECCIONS AL PARLAMENT DEL 2021



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.