Romeva: 'Estar disposat a negociar no vol dir renunciar'

L'exconseller santcugatenc ha ofert una xerrada aquest dimecres al Cafè Belgrado


  • Comparteix:

Raül Romeva, aquest dimecres al Cafè Belgrado / Foto: Cugat Mèdia

Raül Romeva, aquest dimecres al Cafè Belgrado / Foto: Cugat Mèdia

L'exconseller Raül Romeva defensa que la celebració del referèndum de l'1-O va servir per 'donar credibilitat' al moviment independentista. El resultat d'aquella iniciativa el va portar a presó, cosa que defensa com una 'eina política' i de la qual ha sortit amb els convenciments refermats: 'La pregunta no és si passarà, sinó quan', ha dit sobre la sobirania de Catalunya. Tot plegat són reflexions que ha expressat aquest dimecres al Cafè Belgrado, en la xerrada 'El GPS Republicà', organitzada per ERC.

Qui va ser cap de llista de Junts pel Sí defensa que política "no pot ser ni ingènua ni cínica", sinó "útil, ambiciosa, inclusiva i respectuosa". Amb aquest plantejament, marca les "coordenades" de la destinació que vol assolir: "una república moderna, justa, ètica i inclusiva".

Després de provar la via unilateral, ara Romeva és més partidari de la negociació. Ara bé, l'exconseller avisa que "estar disposats a negociar no vol dir renunciar". De fet, considera que si en un cara a cara "l'altre no hi és, això el posa en evidència". Romeva, això sí, aposta per no endolcir el discurs per assolir la independència: "Això que estem fent no és fàcil, ni ràpid, ni indolor, però és irreversible".

Romeva ha parlat també sobre el seu camí cap a l'independentisme. "No sempre he estat independentista, però sempre he estat demòcrata i republicà", ha apuntat. La sentència que tombava l'Estatut de 2006 i la defensa perquè el català tingui presència al Parlament Europeu són dos dels factors que el van empènyer al sobiranisme. "Només és una qüestió de voluntat política", ha dit sobre la llengua. També ha apuntat a una qüestió de recursos que, considera, estarien millor gestionats si es fes exclusivament des del país: "Rodalies, l'energia, els drets universals, l'esport, l'ensenyament, la salut", ha enumerat. "A cada Departament hi trobem mil exemples cada dia", ha lamentat.

Amb tot això sobre la taula, Romeva defensa que "les urnes són la millor i única eina" per resoldre el conflicte.

La trobada d'aquest dimecres ha omplert el Cafè Belgrado. Entre els assistents, l'alcaldessa, Mireia Ingla, el conseller Juli Fernàndez, regidors d'ERC-MES i membres del partit.

El Cafè Belgrado s'ha omplert per escoltar la xerrada de Romeva

El Cafè Belgrado s'ha omplert per escoltar la xerrada de Romeva / Foto: Cugat Mèdia




Raül Romeva

O estem disposats a no renunciar a la bandera de la negociació o no ens ensortirem. Estar disposats a renunciar no vol dir renunciar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.