Junts vol revifar el debat sobre el dèficit fiscal

Junts per Sant Cugat ha impulsat una moció contra "l'espoli fiscal que l'Estat infligeix a Catalunya"


  • Comparteix:

Joan Canadell, Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas a la seu de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Joan Canadell, Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas a la seu de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat portarà al ple el debat sobre 'l'espoli fiscal que l'Estat infligeix a Catalunya'. Ho farà amb una moció amb què volen sumar-se al manifest on diverses associacions empresarials exigeixen que sigui Catalunya qui gestioni els seus recursos 'per millorar el benestar i la competitivitat' del país. Es tracta d'un text sorgit a la delegació local del partit, que vol exportar-lo a altres municipis. De fet, Junts per Catalunya té previst recuperar el debat sobre el dèficit fiscal i ho farà amb un acte aquest dijous a Barcelona, on presentarà com haguessin estat els pressupostos de la Generalitat amb els 21.000 milions euros 'que marxen i no tornen mai'.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor de Junts Carles Brugarolas ha apuntat que "l'espoli és la primera causa de patiment social a Catalunya". En una roda de premsa, ha assegurat que l'aportació de 21.000 milions a l'Estat fa que el país perdi "200.000 llocs de treball, la meitat de l'atur" i que això també impacta en els salaris, generant un "empobriment de la població". Així, Brugarolas considera que el dèficit té un impacte directe en qüestions com les pensions, els impostos, els serveis públics i la competitivitat; una "afectació general".

El regidor ha reflexionat que Catalunya "fa moltes dècades que posa aquesta situació sobre la taula, però sempre es troba el no i el menysteniment". Amb tot, aposta per "seguir insistint.

Junts ha explicat que ERC-MES ha manifestat la intenció de donar suport amb la moció i esperen que la CUP-PC també s'hi sumi. Només amb la suma amb els republicans, el text prosperaria.

El debat sobre l'espoli

La presentació de la moció coincideix amb la recuperació per part de Junts per Catalunya del discurs contra el dèficit fiscal. El diputat Joan Canadell ha avançat que aquest dijous, en una trobada a la Llotja del Mar de Barcelona, el partit presentarà una versió dels pressupostos de la Generalitat que incorporen els 21.000 milions d'euros que Catalunya aporta a l'Estat.

Malgrat els exemples del País Basc, el diputat considera que l'única via per assolir l'autogestió dels recursos és la independència. "No podem esperar més perquè ens va el futur dels joves", ha dit, en referència que darrere d'aquest anhel hi ha "el benestar de la gent".


Carles Brugarolas

L'espoli és la primera causa de patiment social a Catalunya. Tenim l'obligació de posar aquestes dades de manifest i expressar que estarem sempre treballant per revertir aquesta situació tan injusta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.