Arran homenatja Agulló: 'Avui som milers de Guillems'

L'organització jove de l'esquerra independentista ha organitzat un acte d'homenatge a Guillem Agulló, el militant de Maulets assassinat fa 30 anys


  • Comparteix:

Un moment de l'homenatge / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de l'homenatge / Foto: Cugat Mèdia

L'esquerra independentista ha recordat aquest dijous l'assassinat, fa 30 anys, del militant de Maulets Guillem Agulló a Montanejos (Castelló) a mans de militants d'ultradreta. 'Va ser una agressió que ens va carregar de ràbia i convenciment que el camí que seguim és el correcte', han reivindicat des d'Arran, col·lectiu encarregat de l'homenatge, que ha tingut lloc a la plaça de l'Om. Tant des de la CUP com des de l'Escola de Formació Guillem Agulló han posat en valor el llegat del jove militant: 'Avui som milers de Guillems'.

Des d'Arran han lamentat "la impunitat del feixisme als Països Catalans", tot assenyalant de còmplices els poders judicial i polític i els mitjans de comunicació. En aquest sentit, el llavors militant de Maulets i exregidor de la CUP Guim Pros ha qualificat l'assassinat com "un crim d'estat". "No va ser una baralla entre dues bandes de carrer, no el van trobar a l'atzar", ha explicat.

Des de la CUP, Enric López ha recordat que la lluita contra l'extrema dreta i per frenar els "interessos dels poderosos" són motius pels quals Agulló feia militància i que, encara ara, "segueixen vigents". "El nostre país ha de seguir lluitant per no desaparèixer", ha afegit. Per la seva banda, el membre de l'Escola de Formació Guillem Agulló i d'Òmnium Cultural Genís Vives ha lamentat que "la continuïtat franquista és cada dia més visible", i ha recordat casos com els Valtonyc i Pablo Hasel.

Des de l'esquerra independentista, reivindiquen Agulló com un referent que ha servit per mantenir vives les seves reivindicacions. En aquest sentit, dilluns vinent se sotmetrà a votació una moció de la CUP-PC, a proposta d'Arran, perquè Sant Cugat tingui un carrer dedicat a Guillem Agulló.

L'acte, que ha aplegat una quarantena de persones, ha comptat amb actuacions de música i dansa en directe.


Enric López

La bona notícia és que avui som milers de Guillems. Això demostra que van fracassar, no aconsegueixen que ens aturem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.