Sant Cugat tindrà un carrer en record del militant antifeixista Guillem Agulló

El carrer servirà d'homenatge al jove de 20 anys que va ser assassinat fa 30 anys per militants d'ultradreta


Temes relacionats

Arran homenatja Agulló: 'Avui som milers de Guillems' (13/abr/23)


  • Comparteix:

Imatge de l'homenatge d'Arran Sant Cugat a Guillem Agulló / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'homenatge d'Arran Sant Cugat a Guillem Agulló / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat dedicarà un carrer a Guillem Agulló, el militant de Maulets que va ser assassinat fa 30 anys al País Valencià a mans de militants d'ultradreta. La moció, presentada per la CUP-PC en nom, també, d'Arran Sant Cugat, s'ha aprovat amb les esmenes d'ERC-MES i els vots a favor de la CUP-PC, ERC-MES, PSC i Junts per Sant Cugat. Ciutadans i la regidora no adscrita hi han votat en contra. Les esmenes han eliminat un acord del text original de la CUP-PC en el qual es proposava el canvi de nomenclàtor del carrer Cristòfol Colom per Guillem Agulló. En el text definitiu, serà la Comissió de Nomenclàtor qui decidirà la ubicació més adient per al militant antifeixista.

ESCOLTA-HO

El portaveu de la CUP-PC, Marco Simarro, ha remarcat la importància de reivindicar la figura d'Agulló "perquè ja fa uns anys que vivim un auge dels discursos d'odi arreu de la societat". Uns discursos que, segons ha dit, "tenen conseqüències nefastes, amb constants agressions a persones racialitzades, persones del col·lectiu LGTBI i persones vinculades a determinats moviments socials".

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona ha argumentat en nom d'ERC-MES la necessitat de buscar "la ubicació més adient per a Guillem Agulló" i no treure-li importància "posant-lo en contraposició a ningú, com pot ser Cristòfor Colom". Una consideració a la qual també hi ha estat d'acord el regidor de Junts Eloi Rovira, qui ha considerat que "atorgar tot el fet del colonialisme a Colom no és acurat". Finalment, la regidora del PSC Pilar Gorina també ha defensat el vot a favor del seu grup, tot i que ha considerat que "convindria que la moció comptés amb el suport de tots els grups municipals".

D'altra banda, la regidora no adscrita i el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, han defensat el seu vot en contra, tant de les esmenes com de la moció. Concretament, Munia Fernández-Jordán ha assegurat que "no tindria cap objecció a posar el nom de Guillem Agulló a un carrer, però l'atac a Cristòfol Colom m'ha impactat i m'ha decantat cap al no". En la mateixa línia s'ha posicionat Ciprian, qui també ha recordat que "canviar el nom d'un carrer amb un miler de veïns comporta molts problemes burocràtics".




Marco Simarro

Pensem que recordar en Guillem avui també és un acte de memòria històrica antifeixista i creiem que reivindicar la seva figura i el que la seva lluita va suposar segueix tenint a dia d'avui tot el sentit del món, bàsicament perquè ja fa uns anys que estem vivint un auge dels discursos d'odi arreu de la societat.

Aldo Ciprian

Canviar el nom d'un carrer amb mil veïns, comporta molts problemes burocràtics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.