El ple, en contra de l'espoli fiscal de l'Estat sobre Catalunya

La moció presentada per Junts ha rebut el suport d'ERC-MES i l'abstenció de la CUP-PC


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Sant Cugat s'ha sumat al manifest de part del sector empresarial del país que demana la gestió pròpia dels recursos econòmics per part de les administracions catalanes. La moció, presentada pel grup de Junts, ha estat aprovada gràcies als vots a favor dels regidors d'ERC-MES i l'abstenció de la CUP-PC; el PSC, Cs i la regidora no adscrita han votat en contra. Així, el consistori se situa en contra de l''espoli fiscal que l'Estat infringeix a Catalunya' i promourà iniciatives civils i institucionals per aconseguir reduir el dèficit.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL DE JUNTS

El regidor de Junts Carles Brugarolas ha afirmat que el dèficit fiscal "fa perdre 20.000 milions d'euros i que es destrueixi 200.000 llocs de treball a Catalunya". Malgrat que des del partit han considerat que el manifest 'Cal gestionar els recursos propis per millorar el benestar i la competitivitat de Catalunya' és una "pantalla passada" i que no creuen que "hagi de tenir cap impacte real sobre aquesta situació", sí han defensat que donen suport a "aquesta expressió que mostra la realitat que pateix la societat catalana".

El PSC ha votat en contra. El portaveu dels socialistes, Pere Soler, ha afirmat que la moció està "plena d'imprecisions" i, a més, ha criticat una falta de "solidaritat interterritorial" entre els regidors de Junts respecte a la resta de la població de l'Estat espanyol. El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez ha titllat la moció d'"electoralista" i que els serveix "per captar els sectors durs de l'independentisme". A més, el representant del partit taronja ha afirmat que la moció és "infumable" i que "l'hauria firmat el Front Nacional de Catalunya".

ERC-MES havia presentat quatre esmenes a la moció presentada per Junts. Les al·legacions no han tirat endavant després que la resta de grups (Junts, PSC, Ciutadans i la regidora no adscrita) hagin votat en contra, a excepció de la CUP-PC, que s'ha abstingut.




Carles Brugarolas

Per tant, és impossible no arribar a la conclusió de que aquest espoli és la primera causa de patiment social entre la població de Catalunya. Repto a qualsevol, que amb números a la mà, posi un altre sobre la taula

Sergio Blázquez

Jo ho entenc, estem ja a campanya i heu de captar els vots dels sectors durs de l'independentisme, del sector més "hiperventilat" i per això heu hagut de recòrrer a una moció "infumable"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.