L'Ajuntament espera iniciar la licitació del contracte de recollida de residus el darrer trimestre de l'any

El contracte de recollida de voluminosos, adjudicat a l'empresa Arca del Maresme, es troba en suspens per un recurs presentat per Engrunes


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La licitació del servei de recollida de residus i neteja viària haurà d'esperar al proper mandat. L'Ajuntament té previst iniciar aquest procediment el darrer trimestre de l'any, un calendari que s'ha endarrerit, segons el consistori, en part per la necessitat de passar de concessió a prestació de servei i vehicular-hi una ordenança pròpia. De fet, el ple municipal ha aprovat aquest dimecres aquest tràmit amb els vots de tot el plenari, tret de Ciutadans que s'hi ha abstingut. La nova ordenança, però, que s'ha aprovat inicialment i té 30 dies per presentar-hi al·legacions, ha generat crítiques per part de l'oposició.

ESCOLTA-HO

Tant Ciutadans com Junts per Sant Cugat lamenten que es porti a aprovació l'ordenança en acabar el mandat i a les portes de la campanya electoral. A més, la regidora de Junts Cristina Paraira ha criticat la falta de concreció del document, que ha qualificat de "molt fluixa i molt decebedora" pel poc contingut i poc treballat.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, la nova ordenança se centra en la reducció de residus, l'ús més eficient dels recursos, la qualitat de la neteja i la corresponsabilització de la ciutadania. A més, dota l'Ajuntament de capacitat per incidir en els horaris, les freqüències i les recollides, un aspecte que el primer tinent d'alcaldia Pere Soler ja va avançar que quedarà recollit en el nou concurs.

A Sant Cugat, es recullen a l'any 40.000 tones de residus sumant totes les fraccions.

Recollida de voluminosos

Respecte al contracte de recollida de voluminosos, l'adjudicació d'aquest a l'empresa Arca del Maresme es troba en suspens per un recurs presentat per Engrunes -anterior concessionari- davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. És per això que l'Ajuntament ha presentat al·legacions a aquest recurs, que el ple ha ratificat aquest dimecres, en considerar que "no té fonaments", com ha explicat el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo. Tot i que el servei es manté amb l'anterior adjudicatari, Sant Cugat ha demanat que s'aixequi la suspensió temporal.

Les al·legacions han comptat amb el suport de l'equip de govern i de Ciutadans, mentre que Junts i la regidora no adscrita s'hi han abstingut.




Cristina Paraira

Té poc contingut. Votarem a favor perquè volem que tiri endavant però la proposta podria estar millor. És molt fluixa i molt decebedora.

José Gallardo

Ho fem ara per no allargar-ho més. Teniem previst aprovar el plec abans, però aquest canvi ens ha fet que s'hagi endarrerit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.