Mireia Ingla: de mediadora a alcaldessa i una vida dedicada a la política local

Ingla ha estat cap de llista d'ERC en quatre ocasions (2011, 2015, 2019 i 2023)


Temes relacionats

Mireia Ingla plega (30/mai/23)


  • Comparteix:

Mireia Ingla en una imatge recent / Foto: Cugat Mèdia

Mireia Ingla en una imatge recent / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable d'ERC a les darreres eleccions municipals, i actual alcaldessa en funcions, Mireia Ingla, diu adéu a la seva carrera com a política local després de més de 13 anys al capdavant de la formació republicana a Sant Cugat. Ingla es va presentar per primera vegada a l'alcaldia de Sant Cugat al 2011 quan la formació republicana es va quedar sense representació. Tot i la derrota, quatre anys després, al 2015, va tornar a ser reelegida com alcaldable aconseguint no només entrar al ple sinó passant de zero a tres regidors, fins que va arribar el 2019 quan, finalment, va aconseguir-ne sis i l'alcaldia somiada.

Llicenciada en dret i amb un màster en Mediació a la Universitat de Barcelona (UB), Ingla, de 55 anys, va néixer a la Seu d'Urgell i es va instal·lar a Sant Cugat fa més de 20 anys. Abans de ser alcaldessa, Ingla col·laborava amb Càritas al Servei de Mediació de l'Habitatge com a mediadora entre entitats financeres i famílies que tenen dificultats per pagar les seves hipoteques, així com en formació a persones nouvingudes. Un àmbit al qual espera tornar una vegada completi la seva etapa política, tot i que no descarta que la seva trajectòria la porti més enllà de l'àmbit local.

És veïna del barri mirasolenc de Mas Gener, està casada i té tres fills. Es presenta com a "molt honrada i molt exigent", tot i ser conscient que el càrrec li ha comportat que la jutgin. Després de quatre mandats encapçalant la candidatura d'ERC a Sant Cugat explica que està habituada ja a compaginar l'esfera pública i la privada, tot i que això també li ha suposat algun ensurt. Va rebre amenaces de mort per xarxes socials, un espai on és especialment activa.

Després d'un mandat com a alcaldessa, Ingla assegura que s'ha dedicat 'en cos i ànima' a la gent de Sant Cugat. Va entrar en política amb l'exemple del seu pare i després de conèixer Josep-Lluís Carod-Rovira, un pas que no va sorprendre ningú del seu voltant. Per desconnectar, opta per escoltar música alta, passejar amb els gossos, i tornar a la seva terra: la Seu d'Urgell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.