Josep Maria Vallès, nou alcalde de Sant Cugat

La constitució del nou govern s'ha fet aquest dissabte amb els set grups que integren el consistori


Temes relacionats

Col·lectius antifeixistes criden contra l'entrada de l'extrema dreta al ple municipal (17/jun/23)


  • Comparteix:

Josep Maria Vallès ha pres possessió del càrrec d'alcalde de Sant Cugat aquest dissabte a la sala de plens de l'ajuntament. El mandat 2023-2027 comença a caminar amb la proclamació del nou alcalde de Junts per Sant Cugat que ha tingut nou vots a favor i amb els vots en blanc dels set regidors del PSC i ERC, com a gest cap a Vallès. Les proclames contra el grup de Vox i alguna picabaralla entre el públic assistent han marcat l'inici d'aquest acte. En el seu d'incurs d'investidura, Vallès ha destacat que 'la ciutat ha expressat a les urnes que cal més diàleg, més consensos i que els vots atorgats no són xecs en blanc'.

Josep Maria Vallès s'ha convertit així en el 8è alcalde de la ciutat des de les primeres eleccions democràtiques el 1979. Els diferents partits polítics han anat presentant els seus candidats a l'alcaldia i després s'ha procedit a les votacions. ERC i PSC no n'han presentat cap, però si que ho han fet el PP (Álvaro Benejam), VOX (Marcos Rodríguez), En Comú Podem (Ramon Gutiérrez), la CUP (Marcos Simarro) i, lògicament, Josep Maria Vallès ha sigut el candidat de Junts per Sant Cugat.

Finalment, Vallès s'ha convertit en nou alcalde de Sant Cugat només amb els nou vots dels seus nou regidors, per davant dels tres del PP i els dos d'En Comú Podem, la CUP i VOX. ERC i PSC han votat en blanc.

Discurs del nou alcalde

Vallès ha agraït el treball fet per l'alcaldessa sortint, Mireia Ingla, dels regidors i també el suport dels exalcaldes de Junts Lluís Recoder, Joan Aymerich, Mercè Conesa i Carmela Fortuny, presents a l'acte, juntament amb el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, també a la sala de plens aquest dissabte.

El nou alcalde ha deixat ben clar que "tots haurem de treballar perquè Sant Cugat sigui millor en acabar el mandat". "Vull treballar amb diligència i eficàcia en aquest mandat, treballar l'immediat i l'important alhora". Sobre el paper de l'Ajuntament, Vallés creu "que ha de ser més eficaç, accessible i àgil possible". "En aquest mandat vull impulsar un projecte participatiu que ajudi a millorar la qualitat de vida de les persones", ha destacat Vallès.

El ple de constitució complert




Què han dit els portaveus dels grups polítics?

Al final del ple, i ja amb els 25 regidors havent jurat o promès el càrrec i acceptat l'acta, els set portaveus dels grups polítics que tenen representació al consistori han fet els discursos protocol·laris.

Esquerra

ERC, amb Bernat Picornell, ha destacat la gestió feta per l'alcaldessa sortint, Mireia Ingla, i la del tripartit sortint que amb l'aposta per frenar l'emergència habitacional, climàtica, de drets socials i de transparència que pateix la ciutat.

PSC

El PSC, a través d'Elena Vila, ha reafirmat "el paper de les dones a les institucions i que el seu partit seguirà treballant per una ciutat plena d'oportunitats i més justa".

Partit Popular

El PP, que torna al consistori després de quatre anys d'absència amb tres regidors, ha deixat ben clar, a través d'Álvaro Benejam, "que el tripartit sortint ha estat castigat per la ciutadania per la seva passivitat en la gestió i que ara cal començar una nova etapa amb el seu partit al servei de la ciutadania".

CUP

La CUP, a través de Marco Simarro, ha fet una lectura del resultat de les eleccions resumint "que la ciutadania no confia en un únic partit i que no podem retrocedir en les polítiques socials". Simarro ha deixat ben clar que "ens arremangarem pels drets socials de la ciutadania".

Vox

Des de Vox, força que ha entrat nova al consistori amb dos regidors, ha parlat el portaveu, Marcos Rodríguez, que ha explicat que "està molt content en aquest gran dia" perquè podran escoltar la ciutadania i treballar per un Sant Cugat millor.

En Comú Podem

Ramon Gutiérrez, d'En Comú Podem, ha felicitat Josep Maria Vallès com a nou alcalde i li ha desitjat "que la ciutat segueixi apostant per les polítiques verdes, ecològiques i millorant la crisi habitacional de la ciutat".

Junts per Sant Cugat

Finalment, el portaveu de Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas, ha ressaltat "que el nou programa de govern és ambiciós i que cal tornar al model de ciutat d'èxit dels governs de Conesa, Recoder, Aymerich i Fortuny".
















Josep Maria Vallès

Els vots atorgats a les urnes no só xecs en blanc.

Bernat Picornell

Hem fet moltes coses bé durant el mandat amb àrees com l'emergpencia climàtica i habitacional.

Elena Vila

Vul reivindicar el paper de les dones i és una bona oportunitat per dir-ho.

Álvaro Benejam

Canvi i democràcia pura que és el que ha demanat la ciutadania.

Marco Simarro

La ciutadania de Sant Cugat no confia en un únic partit i això el nou alcalde ho ha de tenir clar.

Marcos Gutiérrez

La ciutadania ha confiat en nosaltres i ajudarem a la ciutadania.

Ramon Gutiérrez

Volem segir apostant per una ciutat verda i que aposta per l'ecologia.

Carles Brugarolas

Tenim un programa ple d'ambició i que Sant Cugat torni a ser referència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.