Junts i ERC pacten governar plegats a Sant Cugat

Junts ho ha acceptat per unanimitat, mentre que l'assemblea d'ERC ho ha aprovat amb dos terços de vots favorables


  • Comparteix:

Els grups municipals de Junts i ERC Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Els grups municipals de Junts i ERC Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Sant Cugat ja té nou govern per als propers quatre anys. Amb l'aval de la militància de Junts i ERC, aquest dimarts es presentarà oficialment el pacte d'estabilitat amb l'entrada al govern municipal dels quatre regidors republicans. Aquest dilluns les assemblees locals dels dos partits han valorat i debatut el pacte al qual han arribat els negociadors i hi han donat el vistiplau. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, les dues àrees més destacades que es quedaran els republicans són Habitatge -que inclou la direcció de Promusa- i Drets Socials, a més d'una tinència d'alcaldia per a Bernat Picornell.

L'assemblea de Junts ha donat llum verda unànime al pacte: els 51 dels membres del partit reunits aquest dilluns a la seu del carrer de Doctor Murillo ho han aprovat. En canvi, a l'assemblea d'ERC, celebrada al Xalet Negre, l'entesa ha tirat endavant amb dos terços de vots a favor.

A falta de saber exactament com quedarà el cartipàs, que explicaran aquest dimarts, les altres àrees que quedaran en mans dels regidors republicans són les de Seguretat, Cooperació, Comerç, Memòria històrica i Dinamització de la ciutat.

Això suposa que les carteres fortes que es reserven per als regidors de Junts són les d'Economia, Urbanisme, Mobilitat, Esports i Sostenibilitat.

"Un govern fort"

En un comunicat, el president d'ERC, Oriol Cisteró, apunta que el pacte "respon a la necessitat que Sant Cugat tingui un govern fort, per afrontar amb garanties i solvència els temps complicats que s'acosten i l'auge de l'extrema dreta". La formació també considera que mantenir-se a l'executiu és "una oportunitat per preservar el llegat republicà dels darrers quatre anys al govern".

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal d'ERC, Bernat Picornell, ha celebrat el transcurs de les negociacions, durant les quals també han "parlat i escoltat la militància i diferents agents de la ciutat per conèixer la seva opinió". "Tota aquesta feina ens ha servit per traçar els punts clau que volem desenvolupar durant els propers quatre anys", apunta el regidor en el comunicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.