El govern de Valldoreix tindrà un cost de 133.000 euros anuals, un 5% més que el mandat passat

L'executiu ha tirat endavant les noves retribucions gràcies a l'abstenció de Junts


  • Comparteix:

Una de les votacions del ple extraordinari d'aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

Una de les votacions del ple extraordinari d'aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

El govern de l'EMD de Valldoreix cobrarà 133.000 euros cada any, un 5% més del que costava el cartipàs del final del mandat passat. La junta de veïns ha aprovat aquest dimarts les noves retribucions, que determinen que el president, Juanjo Cortés, cobrarà 49.000 euros bruts anuals per una dedicació completa; són gairebé 10.000 euros més que el cobrava l'expresident Josep Puig, però aquest tenia una dedicació del 75%. Pel que fa als tres vocals de l'equip de govern, tindran una dedicació del 75% i cobraran 28.000 euros bruts anuals; el mandat passat, dos dels tres vocals del govern cobraven 26.100 euros per una dedicació del 75%, i la que queda, amb una dedicació completa, cobrava 34.800 euros.

La proposta de retribucions del govern ha prosperat amb els vots a favor del president i dels membres de l'executiu (ERC, CUP i PSC) i l'abstenció dels tres vocals de Junts. El PP i Vox han votat en contra.

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE

Les retribucions del govern de l'EMD

Les retribucions del govern de l'EMD / Foto: Cugat Mèdia

Des de Junts, l'encara portaveu Susana Herrada ha criticat "una falta de transparència" de l'equip de Cortés i "una falta de diàleg entre el president i la cap de l'oposició". No obstant això, el principal grup de l'oposició ha optat per l'abstenció per "deixar la porta oberta al diàleg". Més contundents han estat els vocals del PP i Vox, que han carregat directament contra el govern per la pujada de sous, respecte a les retribucions de l'anterior mandat.

On també hi ha hagut canvis respecte a l'anterior mandat és en el règim d'indemnització per assistència a les sessions que cobren els vocals de l'oposició. Ara, assistir als plens ordinaris i extraordinaris té una remuneració de 800 euros per sessió, 100 menys que el mandat passat; assistir a les juntes de portaveus i a les comissions suposa ara un ingrés de 300 euros per sessió, 100 més que el mandat passat. Cada vocal de l'oposició, en aquests conceptes, podrà cobrar un màxim de 17.000 euros anuals.

També s'ha donat llum verda a les atribucions econòmiques anuals per a cada grup municipal. Són 1.000 euros, més 500 per cada vocal. Junts té tres vocals i la resta de grups en té un cadascun.

Atribucions per als grups municipals i indemnitzacions per a l'oposició

Atribucions per als grups municipals i indemnitzacions per a l'oposició / Foto: Cugat Mèdia

La sessió també ha servit per donar compte de les àrees de govern creades, de la constitució dels grups polítics i dels portaveus. Quan Juanjo Cortés ha presentat les diferents àrees de govern i el nomenament dels seus membres, tant el vocal del PP, Carlos Arangurez, com el de Vox, Pablo Baucells, han criticat "l'absència" de carteres dirigides a la família i a la dona. Cortés ha explicat que "malgrat que no estigui reflectit com a una àrea concreta, estan integrades en diferents àrees per poder resoldre millor les necessitats de les famílies".

El futur de Susana Herrada

La portaveu del grup municipal de Junts i expresidenciable, Susana Herrada, és la nova responsable del comissionat de relacions amb Valldoreix de l'Ajuntament de Sant Cugat. Amb aquest nou càrrec, deixarà la vocalia de Junts. Bernat Gisbert serà, així, el nou portaveu del grup municipal, i la vocalia que quedarà lliure l'ocuparà Adrian van der Hoeven.

El cartipàs del govern de Valldoreix:

L'equip de govern de l'EMD

Juanjo Cortés (Valldoreix Plural)

Juanjo Cortés (Valldoreix Plural)

President. Urbanisme, Seguretat Ciutadana, Comunicació i noves tecnologies, Recursos humans, Relacions institucionals, PAM, Patrimoni i Can Monmany.


Ramon Segura (ERC)

Ramon Segura (ERC)

Vicepresident 1r. Hisenda i economia, Obres i serveis, Atenció a les persones, Serveis generals, Educació i Esports.


Xavier Humet (CUP)

Xavier Humet (CUP)

Vicepresident 2n. Habitatge, Mobilitat, transports i vialitat, Emergència climàtica i Medi ambient, Gestió de residus i Agenda 2030.


Susanna Casta (PSC)

Susanna Casta (PSC)

Vicepresidenta 3a. Cultura, Cicles de vida, Gènere, Salut, Serveis Socials, Comerç i mercadet, Participació ciutadana i Benestar Animal.


Mira aquí la sessió plenària




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.