L'alcalde i els regidors del govern de Sant Cugat, els millors pagats de la comarca

Els sous de Sant Cugat estan per sota del topall que marca l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Els alcaldes de Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Rubí i Cerdanyola / Fotos: Aj. Sant Cugat / ACN / ACN / Aj. Rubí - Localpres / Aj. Cerdanyola

Els alcaldes de Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Rubí i Cerdanyola / Fotos: Aj. Sant Cugat / ACN / ACN / Aj. Rubí - Localpres / Aj. Cerdanyola

L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, cobra cada any 79.500 euros bruts. És el sou més alt del Vallès Occidental i, comparat amb les capitals de província de Catalunya, només el batlle de Barcelona, Jaume Collboni, tindrà una retribució més alta: 104.000 euros. També tenen els sous més alts de la comarca els tinents d'alcaldia i regidors de l'executiu santcugatenc. Totes aquestes retribucions estan per per sota del màxim que es marca des de l'Estat espanyol. Cugat Mèdia compara quant cobren els membres electes amb responsabilitats de govern de Sant Cugat amb els municipis de la comarca de més de 50.000 habitants i amb les capitals de demarcació.

Els Pressupostos Generals de l'Estat estableixen que el sou màxim que pot cobrar un càrrec electe a una administració local depèn del nombre d'habitants. Sant Cugat i la gran majoria de municipis que es recullen en aquesta comparativa es troben en la forquilla de 75.001 a 150.000 habitants, cosa que situa el topall de sou anual brut en 87.120 euros. En el cas dels municipis més poblats del Vallès Occidental, Terrassa i Sabadell, el màxim és de 92.928 euros. En els municipis que superin el mig milió d'habitants, el límit salarial és el sou del president del govern espanyol més un 30%. I en el cas dels municipis de 50.001 a 75.000 habitants, com és el cas de Cerdanyola, el topall és de 75.504 euros.

Els sous anuals bruts que es reflecteixen en aquestes dades contemplen una dedicació exclusiva per part de la persona que el percep. Ara bé, quant al cost total del govern, la suma s'ha fet tenint en compte les dedicacions completes i parcials de cadascun dels membres dels executius. Cugat Mèdia no ha tingut accés encara als detalls de les dedicacions dels membres del govern de Terrassa, Cerdanyola i Girona, cosa per la qual no ha pogut fer el càlcul del cost total del cartipàs d'aquests municipis.

Comparativa amb els municipis de més de 50.000 habitants del Vallès Occidental


Comparativa amb les capitals de demarcació




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.