Cristina Paraira: 'El que no podem fer és que moure's sigui un calvari'

La tinent d'alcaldia defensa que cal "repensar" el Pla de Mobilitat i adequar-lo a la "nova realitat" de Sant Cugat


  • Comparteix:

Paraira és l'alcaldessa accidental fins al 16 d'agost / Foto: Cugat Mèdia

Paraira és l'alcaldessa accidental fins al 16 d'agost / Foto: Cugat Mèdia

La tinenta d'alcaldia de Mobilitat, Cristina Paraira, ha defensat que cal 'repensar' el pla de mobilitat de Sant Cugat per adequar-lo a les necessitats actuals de la ciutat. En una entrevista a Cugat Mèdia, Paraira ha remarcat que fan falta alternatives de transport públic abans d'abordar la completa vianantització del centre. 'Haurem de prendre decisions valentes, però hem de poder donar alternatives. El que no podem fer és que moure's sigui un calvari', ha dit la tinenta d'alcaldia, que fins al 16 d'agost és alcaldessa accidental. En aquest sentit, Paraira ha fet una crida a tots els grups polítics per remar en la mateixa direcció. 'En els últims quatre anys no se'ns ha reunit ni convocat. Volem repensar el pla de mobilitat entre tots', ha apuntat.

ESCOLTA-HO

Pel que fa als carrils bici, Paraira ha assegurat que no en treuran, però ha posat sobre la taula repensar el de l'avinguda de Rius i Taulet. "Per què el carril bici ha de passar per l'eix principal si no tenim una altra sortida?", s'ha preguntat la tinenta d'alcaldia, que també ha parlat sobre la polèmica de les pilones. "Les ambulàncies no passaven. Si ho volem entendre bé, i si no, també", ha sentenciat Paraira.

El contracte de neteja, a punt

El darrer ple municipal del mandat va servir per deixar encarada la licitació del nou contracte per a la recollida de residus i de neteja viària. En aquest sentit, Paraira ha explicat que és un tema "urgent", ja que la situació actual és "horrorosa". "La maquinària està absolutament amortitzada i no es pot donar un bon servei amb la que tenim ara, perquè ha quedat obsoleta".

L'emergència climàtica, un repte de ciutat

La tinenta d'alcaldia també ha parlat sobre la primera acció que duran a terme per fer front a l'emergència climàtica. Paraira ha explicat que condicionaran els edificis municipals per convertir-los en refugis climàtics, començant per les escoles i les escoles bressol. "Hem de fer de Sant Cugat una ciutat refugi", ha dit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.