Sant Cugat proposarà un quart agermanament amb un municipi de la Catalunya Nord

El govern local vol impulsar un agermanament "de caràcter lingüístic" amb una localitat de la Catalunya Nord


Temes relacionats

Jordi Puigneró: 'No serem una ciutat social si no som una ciutat digital' (23/ago/23)


  • Comparteix:

Plaques dels agermanaments a l'entrada de Sant Cugat per Volpelleres / Foto: Localpres

Plaques dels agermanaments a l'entrada de Sant Cugat per Volpelleres / Foto: Localpres

El govern de Sant Cugat vol impulsar durant aquest mandat un nou agermanament per a la ciutat, que seria el quart, en aquest cas amb l'Ajuntament d'un municipi de la Catalunya Nord. L'objectiu és promoure l'ús del català en tots els seus àmbits i, per tant, es tractaria, segons el defineix el tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals i responsable de l'àrea, Jordi Puigneró, d'un agermanament 'de caràcter lingüístic'.

Sant Cugat està agermanada amb la localitat italiana d'Alba, amb el poble extremeny de La Haba i amb Aargub, al Sàhara Occidental: el primer d'àmbit europeu, el segon "ibèric" i el tercer de caire solidari, tal com els ha definit el tinent d'alcaldia.

Tot i que no ha concretat quin o quins municipis de la Catalunya del Nord podrien entrar a la llista de propostes, Puigneró defensa el plantejament perquè, segons assegura, "igual que estem en emergència climàtica, també estem en emergència lingüística". En aquest sentit, des del govern local volen aconseguir el màxim consens amb la resta de grups polítics del ple per definir la localitat.


Jordi Puigneró

L'agermanament que estic plantejant i que m'agradaria tenir el màxim consens possible amb l'Ajuntament de Sant Cugat seria amb un Ajuntament de la Catalunya Nord al qual se li ha impossibilitat l'ús del català als seus plens. Seria, per tant, un agermanament de caràcter lingüístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.