Més neteja i bonificacions per a les famílies nombroses: les mocions del PP al ple de setembre

La formació reclama "carrers nets i suport a les famílies" com alguns dels eixos principals a treballar des del consistori


  • Comparteix:

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, al ple de l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, al ple de l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

El Partit Popular presentarà dues mocions en el ple de setembre que insten a millorar les prestacions del servei de la neteja i del manteniment de la ciutat i a bonificar les famílies nombroses amb una modificació de la fiscalitat en l'impost de bens immobles (IBI). El portaveu Álvaro Benejam ha remarcat que 'els carrers nets i el suport a les famílies' són dos dels eixos principals que els populars defensaran en aquest mandat.


Moció sobre l'estat de la neteja i el manteniment de la ciutat

El PP insta el govern a dissenyar un pla de manteniment "immediat" de la ciutat per marcar les zones d'actuació davant "l'evidència que hi ha carrers i voreres en mal estat" i que la periodicitat en la recollida d'escombraries i residus "és insuficient". La formació considera que la neteja i el manteniment "no han estat prioritaris per l'anterior govern" i esperen "una reacció" del nou consistori.

El PP també insta a incloure en els plecs de condicions administratives dels futurs contractes vinculats a la neteja i al manteniment de la ciutat actuacions com augmentar la periodicitat en la recollida de residus i del buidatge de papereres, millorar la neteja dels embornals per evitar inundacions i agilitzar el procés de recollida de fulles dels arbres, entre d'altres.

Per últim, els populars també reclamen que Sant Cugat sigui una ciutat "lliure de grafits", exceptuant els pintats en els llocs especialment reservats. Demanen destinar més recursos humans i materials a esborrar-los.

Moció sobre les bonificacions fiscals a famílies nombroses

En la segona moció que el PP portarà al ple, la formació instarà el govern a modificar la forma de càlcul de les bonificacions a les famílies nombroses. Els populars consideren que els canvis realitzats durant el darrer mandat "van perjudicar" aquestes famílies, que han hagut de fer front "a una despesa superior en l'IBI".

El PP també demana que aquelles famílies nombroses amb un nivell d'ingressos superior als 50.000 euros l'any tornin a gaudir de les bonificacions que tenien abans dels canvis normatius introduïts en el mandat anterior. En tercer lloc, la formació vol que aquestes bonificacions s'apliquin de forma automàtica als beneficiaris perquè no s'hagin de sol·licitar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.