La CUP aprofita el 'cas Rubiales' per reclamar un protocol en contra de la violència masclista a l'esport

La formació portarà la proposta al ple de setembre, en què també instarà al govern a augmentar la temporada d'obertura de piscines


  • Comparteix:

Els regidors cupaires Aina Sierra i Marco Simarro / Foto: CUP Sant Cugat

Els regidors cupaires Aina Sierra i Marco Simarro / Foto: CUP Sant Cugat

La CUP presentarà dues mocions al ple de setembre. La primera insta a crear un protocol contra la violència masclista a l'esport i 'mantenir la línia de treball de l'anterior mandat', en què es va impulsar un protocol d'aquestes característiques en els espais d'oci. La regidora dels cupaires Ariadna Sierra ha explicat que volen aprofitar el 'cas Rubiales' perquè Sant Cugat també pugui dir 's'ha acabat'. La formació també insta a refermar el compromís de la ciutat contra la violència masclista a l'esport i a la resta d'àmbits de la societat i a donar suport i assessorar el món esportiu 'per avançar conjuntament en aquesta direcció'.

L'altra moció que la CUP presentarà demana augmentar la temporada d'obertura de les piscines públiques des d'inicis de juny fins a finals de setembre i estudiar la possibilitat d'estendre aquesta obertura "en funció de les necessitats climàtiques de cada temporada". El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha remarcat que "no tothom a Sant Cugat té piscina privada i no té la possibilitat de refrescar-se a l'estiu".

Els anticapitalistes també insten a dissenyar un mecanisme que permeti als veïns accedir a les piscines de clubs i altres institucions privades de la ciutat amb el mateix sistema tarifari que el de les piscines públiques en episodis concrets d'onades i pics de calor. Simarro, però, no descarta que aquesta mesura "pugui ser més permanent" si els episodis de calor "són cada vegada més llargs i més amplis".





Marco Simarro

Ens sembla que és adient que sigui en aquests episodis concrets. Però si funciona i si hem de viure episodis de calor més llargs i amplis, benvinguda sigui aquesta mesura de manera més general.

Marco Simarro

Al final era una proposta que portem al programa i hem aprofitat que és un debat social arran del cas Rubiales, ens va semblar adient aquest moment de debat per posar la proposta sobre la taula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.