Les JSC de Sant Cugat commemoren el 74è aniversari de la II República espanyola


  • Comparteix:

A l'acte hi ha participat republicans que van lluitar contra el franquisme

A l'acte hi ha participat republicans que van lluitar contra el franquisme

Les Joventuts Socialistes de Sant Cugat han celebrat aquest dissabte a la tarda un acte per commemorar el 74è aniversari de la II República. L'acte, al que hi han assistit gent d'arreu de Catalunya i persones que van viure aquella època, ha servit per reivindicar la república federal com a forma d'organització política i territorial i contribuir a la recuperació de la memòria històrica.

Un concert, una exposició de cartells de la segona República i la Guerra Civil i una botifarra popular han estat algunes de les activitats que han programat les JSC de Sant Cugat per commemorar el 74è aniversari de la Segons República, que s'ha celebrat aquest dissabte al Parc Ramon Barnils.

L'acte, d'abast nacional i al que hi ha participat persones d'arreu de l'Estat, ha començat amb un fragment del discurs de Francesc Macià del 14 d'abril de 1931 proclamant la República a Catalunya, i ha servit per corregir un deute històric i moral amb els republicans que van lluitar contra el règim franquista. David Gutiérrez, primer secretari de les JSC de Sant Cugat, ha qualificat l'acte 'd'èxit rotund' i ha explicat el que ha sentit la gent que hi ha participat..

David Gutiérrez

Lo primero, sentimiento, ganar de intentar cambiar las cosas. Creo que nos estamos posicionando cada día que pasa en una fuerza política que ada vez incide más en el día a día. En este acto hemos intentado representar la justícia social, la transformació y, ante, todo, los valores republicanos


Un dels pilars d'aquest acte ha estat la reivindicació d'una república federal per distribuir adequadament Espanya i acabar amb els nacionalismes excloents. La solució, per Gutiérrez, passa per la proclamació de la III República.

David Gutiérrez

Nosotros pensamos que de una forma federal y republicana sería la forma más adecuada de distribuir España. Acabaríamos con los nacionalismos excluyentes, viviríamos en paz, cada uno se sentiría a gusto en su pueblo, y tenemos que construir un proyecto común, que sería la III República


Durant la jornada també s'ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per la llibertat i contra la dictadura franquista, i per això, han estat convidats entitats com Amical Mattausen, Dones del 36 i l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.