L'aprovació definitiva de la urbanització de l'avinguda Baixador, pendent dels vots de l'oposició

La reunió Ajuntament-EMD d'aquest dimecres també ha tractat el futur de la Masia de Can Monmany


  • Comparteix:

La reunió ha estat aquest dimecres a l'EMD de Valldoreix / Foto: EMD

La reunió ha estat aquest dimecres a l'EMD de Valldoreix / Foto: EMD

Dijous 28 de setembre pot ser la data en què l'etern projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador comenci a caminar. La junta de veïns de Valldoreix portarà a aprovació definitiva el projecte, després que abans d'acabar l'anterior mandat es fes una nova aprovació inicial per manca d'informes tècnics. Això ha explicat el president de l'EMD, Juanjo Cortés, que necessita vots de l'oposició per fer prosperar la iniciativa. L'avinguda Baixador ha estat un dels temes destacats de la reunió Ajuntament-EMD d'aquest dimecres a la Casa de la Vila on també s'ha tractat l'adequació i els usos de la masia de Can Monmany. L'alcalde Josep Maria Vallès, proposarà celebrar-hi la propera reunió per visibilitzar el compromís de les dues administracions de resoldre aquest i altres temes.

L'oposició de la junta de veïns de Valldoreix, amb cinc vocals i formada per Junts, el PP i Vox, tenen la clau per fer suport al govern en minoria de Cortés (presidència, ERC, PSC i la CUP). Cortés confia que la proposta prosperarà després de la bona sintonia de la reunió amb el govern de Sant Cugat, on a banda d'ERC també està Junts.

Així, Cortés li pica l'ullet a Vallès i Junts ja que el proper pas serà fixar els mecanismes per establir les contribucions especials que hauran de pagar el veïnat i l'EMD. Unes aportacions on l'Ajuntament té un paper cabdal ja que haurà d'assumir de manera provisional la part que finançarà l'EMD perquè la llei prohibeix trencar la regla de la despesa. Cortés ha explicat a Cugat Mèdia que el percentatge de contribucions especials que pagarà veïnat i administració encara no està fixat. La urbanització és entre els carrers d'Eivissa i el passeig de la Mariscota amb un cost de 4,5 milions.

Cortés ha explicat que el projecte d'urbanització és el mateix que es va aprovar el desembre de 2022, sols que ha viscut una nova aprovació inicial per manca d'informes tècnics, el que va comportar defectes de forma. Després de resoldre les al·legacions a l'estiu, ara el projecte té la mirada posada a la junta de veïns de dijous vinent. L'aprovació definitiva de l'espai no només obrirà la porta a establir les contribucions especials sinó també a fer la licitació de les obres en paral·lel. Si bufen bons vents a la junta de veïns, l'aprovació definitiva del projecte donarà llum verda perquè els propietaris de solars de l'avinguda de Baixador ja puguin demanar llicències d'obres.

El camí cap a Can Monmany

La segona trobada Ajuntament-EMD ha tractat altres assumptes com la renovació dels convenis econòmic i competencial caducats des de 2019 i els usos i adequació de Can Monmany. Sobre la finca valldoreixenca, propietat a parts iguals entre les dues administracions, l'alcalde Josep Maria Vallès s'ha mostrat convençut que la unió d'Ajuntament i EMD farà possible posar fil a l'agulla a una millora definitiva de l'espai. Vallès vol celebrar allà la propera reunió amb EMD com a gest de 'la importància' de la finca per a Sant Cugat.

La trobada ha establert els equips tècnics de treball de Sant Cugat i Valldoreix. Per part del territori, la reunió ha comptat també amb els vicepresidents primer, segon i tercer: Ramon Segura, Xavier Humet i Susanna Casta. Per part de Sant Cugat, han assistit el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell; la tinenta d'alcaldia de Serveis Urbans, Cristina Paraira; el tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, i l'assessora i excandidata de Junts a la presidència de l'EMD, Susana Herrada.




Juanjo Cortés

És un efecte col·lateral d'aquesta actuació. Que els veïns podran demanar les llicències i construir als seus solars.

Josep Maria Vallès

Un dels temes importants és Can Monmany. És enorme, està en unes condicions... Si no ens hi posem tindrem un disgust.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.