La CUP reclama 'claredat' en l'elecció de la nova direcció del Teatre-Auditori

Consideren que un càrrec d'aquesta 'transcendència' hauria de tenir concurs públic


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori és un dels teatres referents al país / Foto: Ajuntament

El Teatre-Auditori és un dels teatres referents al país / Foto: Ajuntament

La CUP també critica el mètode de selecció de la nova direcció del Teatre-Auditori, titllant d''opaca i poc transparent' una elecció sense concurs públic. Així, els anticapitalistes se sumen a En Comú Podem i l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) en les reprovacions al perquè 'un carrec d'aquesta transcendència' no ha comptat amb un procés públic de lliure concurrència. Com va avançar Cugat Mèdia, la persona nomenada serà Maria Farriol, tècnica de Cultura fa més de 20 anys, tot i que l'Ajuntament encara no ha confirmat aquesta informació.

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, lamenta no haver rebut la informació pertinent en les preguntes a la darrera comissió informativa de Cultura. Els cupaires remarquen que la gestió d'aquesta elecció és 'més pròpia del vell estil convergent'.

Simarro no entén l'estratègia de Junts i ERC. La falta de transparència dels primers, apunta Simarro, i el silenci dels segons, afegeix, ja que els republicans assumien l'àrea de Cultura en el mandat anterior. De la mateixa manera, la formació fa autocrítica, preguntada per Cugat Mèdia, i admet que, com a membres del govern anterior, hauria d'haver seguit 'amb més atenció' el concurs públic que es va engegar malgrat 'no ser la seva àrea'.

La CUP, a banda de més informació del concurs anterior, volen saber com s'ocuparà la plaça ara i si es farà un nou concurs. De moment, l'única informació facilitada per l'Ajuntament és que les bases d'aquell procés iniciat el 2021 "ja no s'ajusten als models actualitzats i revisats pels serveis jurídics municipals" i per això les adequaran a "la nova orientació de les principals polítiques públiques que es vol desplegar". Fonts municipals afegeixen que el concurs del 2021 "ha de tenir un desistiment", que convocaran un concurs més endavant i que mentrestant "hi haurà una persona que ocuparà el càrrec de director/a en temps limitat i transitori".


Marco Simarro

Volem claredat dels fets. Volem saber què va passar amb aquell concurs que es va fer i on van quedar finalistes unes persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.