Picornell, sobre el dèficit: 'Entomem tota l'autocrítica que calgui per reconèixer l'actual situació'

En declaracions a Cugat Mèdia, el republicà ha afirmat que ERC 'no entrarà a la crítica' de la gestió econòmica que va fer el PSC


  • Comparteix:

ERC no defuig la controvertida situació econòmica de l'Ajuntament, amb un dèficit de 25 milions d'euros, i fa autocrítica del seu paper com a soci de l'anterior govern d'esquerres. En declaracions a Cugat Mèdia, el portaveu municipal d'ERC i segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell, afirma que a la seva formació li toca 'fer reflexió' de la feina feta en l'últim mandat i afronta l'actual, amb Junts, amb la convicció de consensuar línies de treball amb l'oposició preservant, això sí, la despesa social. Un punt d'entesa amb la demanda feta per la CUP, exsoci de govern, amb qui no 's'hi trobarà en la crítica' a la gestió econòmica que va fer el PSC a l'últim mandat.

Bernat Picornell ha respost les preguntes d'aquest mitjà, arran de la columna d'opinió que l'independentista signa aquest dimarts a Cugat Mèdia per explicar, i justificar, l'actual escenari financer del consistori. Una columna on el republicà assegura que el 'forat' de 25 milions no ha de generar alarma entre la ciutadania. Un context en què 'l'obligació del govern és donar explicacions clares, difondre'n les causes i avaluar el full de ruta a seguir', diu Picornell en el seu escrit.

El líder municipal d'ERC assevera que el govern està treballant mecanismes per revertir una situació 'no desitjable', però que el govern sortint de les eleccions havia d'entomar. Les causes? La baixada d'ingressos per la plusvàlua, la pandèmia, la inflació i l'increment de preus de l'energia i els materials per la guerra d'Ucraïna són els factors externs. Sobre els interns, la gestió que va fer Pere Soler com a titular d'Economia, és un tema en el qual Picornell prefereix no entrar: "No ens trobaran en la crítica, és imprescindible fer un treball col·laboratiu per tirar endavant".

Picornell s'ha mostrat ferm a l'hora de seguir la línia de treball dibuixada amb Junts de no apujar els impostos i assegura que el nou govern farà front a la problemàtica amb el Pla de Sanejament i un objectiu clar: "que la dràstica disminució d'ingressos repercuteixi el mínim a la ciutadania i les entitats. Preguntat sobre com justificaran als santcugatencs unes retallades combinades amb augments de sou del govern, diu que 'en termes genèrics haurem de reflexionar sobre totes les despeses que té l'Ajuntament i conjugar-ho tot, i potser arribem a la conclusió de tocar coses que ara no es volen tocar".




Bernat Picornell

Tota l'autocrítica que calgui per reconèixer l'actual situació, l'entomem. No amaguem el cap sota l'ala, fer-ho seria negatiu per a la ciutadania.

Bernat Picornell

Estem oberts i volem coordinar amb tots els grups la situació i això requerirà posar sobre la taula el que calgui. No parlo dels sous, parlo en termes genèrics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.