L'aprovació definitiva de la urbanització de l'avinguda Baixador s'atura per cercar consens veïnal

L'oposició, en majoria, frena el tràmit al·legant que el projecte ha quedat desvirtuat per la manca d'escolta del nou govern


  • Comparteix:

Sergi López, de l'Associació de Veïns de l'avinguda de Baixador, durant la junta / Foto: Cugat Mèdia

Sergi López, de l'Associació de Veïns de l'avinguda de Baixador, durant la junta / Foto: Cugat Mèdia

Els veïns de l'avinguda de Baixador de Valldoreix s'han felicitat pel fet que s'hagi aturat l'aprovació definitiva de la urbanització de la via, en el tram del carrer d'Eivissa i el passeig de la Mariscota. Ha estat posible gràcies a la petició de l'oposició, formada per Junts, Vox i el PP, que, amb la seva majoria, ha demanat deixar el tema sobre la taula per cercar el consens veïnal. Els afectats han denunciat que el projecte que es portava aprovació inclou un informe tècnic que no s'ajusta a l'acord assolit entre veïns i EMD al desembre. El govern s'ha mostrat obert al diàleg i a fer realitat al més aviat possible el projecte, amb un cost de 4,5 milions d'euros.

La primera junta del curs ha encès els ànims dels veïns de l'avinguda de Baixador que han vist que l'acord assolit amb l'anterior govern, amb la retirada de les modificacions en les alineacions, no està vigent. El nou informe tècnic del projecte no inclou aquesta demanda, com tampoc les 90 places d'aparcament demanades i que ara cauen fins a 68. El president de l'Associació de Veïns de l'avinguda de Baixador, Sergi López, s'ha mostrat molest perquè no s'hagin acceptat totes les al·legacions presentades i han carregat contra un informe tècnic que, diu, no ha de "prevaldre per sobre de la voluntat política".

El vocal de Vialitat, el cupaire Xavier Humet, ha refermat l'interès del govern d'engegar quan abans un projecte, tot i ser conscient que, amb l'oposició al costat dels afectats, aquest començarà "quan vulguin els veïns". Per aquest motiu, i amb els vots contraris de l'oposició en majoria, el govern ha convingut deixar el tema sobre la taula i intentar aprovar el projecte definitivament a la junta d'octubre. Per tant, el debat sobre les contribucions especials, les aportacions que l'administració i veïns han d'assumir per finançar la urbanització, està en compàs d'espera.

Junts possibilita mocions de Vox i el PP

La junta de veïns incorporava, d'una banda, una moció de Vox per reforçar la seguretat a Valldoreix en zones, diu, conflictives com la Guinardera, Rossinyol, Sant Jaume, i sobretot, l'estació de FGC. El text també demana plantar cara a l'ocupació i dotar de major recursos la Policia Local. El govern hi ha votat en contra en no estar d'acord amb el fons i la forma de la moció. El president, Juanjo Cortés, ha recordat a Vox que l'EMD no té competències en seguretat, que a Valldoreix no hi ha cap cas d'ocupació delinqüencial i que, en breu, hi haurà convocatòries de noves places de Policia Local.

Una altra moció que ha tirat endavant gràcies als vots de l'oposició ha estat la proposta del PP d'instar el govern de Sant Cugat a introduir bonificacions en l'IBI per a les famílies nombroses, seguint l'esquema del que ja es va aprovar al ple de l'Ajuntament. El text demana que Sant Cugat incorpori canvis recollint criteris com el valor cadastral de l'immoble gravat, circumstàncies específiques de la unitat familiar i persones dependents a càrrec, a banda de la renda.

Les dues mocions han tirat endavant gràcies als vots de Junts, fent valer la majoria de l'oposició. El president, amb Valldoreix Plural, ERC i el PSC s'hi han abstingut i la CUP s'hi ha oposat.

Nova cara a l'EMD

Adrian Van der Hoeven ha pres possessió del càrrec de vocal de Junts, en substitució de Susanna Herrada que ara és Comissionada per les Relacions Institucionals amb Valldoreix de l'Ajuntament. El nou vocal ha "responsabilitzat" Herrada de la seva entrada en política i ha assegurat que assumeix el càrrec amb "orgull". La presa de possessió del nou vocal ha tingut l'alcalde, Josep Maria Vallès, entre els assistents. La junta també ha servit per nomenar Bernat Gisbert nou portaveu de Junts i esdevé cap de l'oposició.

Presa de possessió del vocal de Junts, Adrian Van der Hoeven en substitució de Susanna Herrada

Presa de possessió del vocal de Junts, Adrian Van der Hoeven en substitució de Susanna Herrada / Foto: Cugat Mèdia









Sergi López

Us agraïm que hagueu retirat de l'ordre del dia l'aprovació definitiva del projecte i us estenem la mà perquè treballeu plegats amb els veïns.

Xavier Humet

No podem permetre que un carrer de 14 metres envaeixi la calçada en un metre setanta, els carrers han d'estar rectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.