Més neteja i més seguretat: el balanç del govern en els seus primers 100 dies

Els socis de govern es comprometen també amb la mobilitat i la despesa social


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Imatge de la roda de premsa / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Reforçar la neteja i el manteniment de la ciutat, abordar la mobilitat del municipi i fer front a les situacions urgents com l'escola La Mirada, el desallotjament del carrer de Plana de l'Hospital i la situació financera de l'Ajuntament. Josep Maria Vallès fa 100 dies que és alcalde de Sant Cugat, i des del juliol Junts i ERC comparteixen govern, i aquestes han estat les principals qüestions que han abordat. L'alcalde i el tinent d'alcaldia Bernat Picornell (ERC) han fet balanç aquest divendres de l'arrencada de l'acció de govern, la qual han dit que plantegen des de la unitat com a un sol executiu i amb l'objectiu de treballar per a tots els santcugatencs.

Així, els dos responsables del govern municipal han repassat per àmbits les diferents línies de treball, en un balanç que han qualificat de "positiu". Una vegada enfilades les situacions més urgents -que l'alcalde ha situat en La Mirada, el desallotjament de la casa ocupada del carrer de la Plana de l'Hospital i la situació financera del consistori-; tots dos han destacat que l'acció de govern que porten a terme desenvolupa els acords assolits en el pacte de govern.

Neteja i manteniment

L'equip de govern té previst licitar el nou servei de neteja i de recollida de residus abans d'acabar l'any, però que "passaran uns mesos fins que es noti a la ciutat", ha afirmat Vallès. L'alcalde també ha assegurat que per aquest motiu s'ha activat un "pla de xoc" per reforçar la neteja a alguns carrers i es doblarà la recollida de voluminosos, com estableix el nou contracte aprovat el mandat anterior.

A més, es vol ampliar els recursos per a la brigada municipal, encarregada de bona part del manteniment de la ciutat.

Mobilitat

Una de les primeres accions del nou govern va ser la retirada de les pilones de l'avinguda de Francesc Moragas. L'alcalde ha tornat a justificar aquesta decisió i ha avançat que ja estan treballant en el nou Pla de Mobilitat, per al qual s'han fet els primers contactes (RACC, Moventis i Assemblea per la bici). La intenció és tenir-lo enllestit d'aquí a un any com a màxim, ha dit.

A més, s'està buscant la fórmula per agilitzar la instal·lació de les càmeres en aquesta via, on asseguren ja s'està sancionant els infractors.

Drets socials

L'executiu local també s'ha compromès a "blindar" la despesa social, tot i la situació financera que viu l'Ajuntament amb 25 milions d'euros de dèficit que requeriran, com ja van avisar, de retallades en alguns àmbits.

Un compromís que el tinent d'alcaldia Bernat Picornell ha exemplificat amb els 12 desnonaments aturats, la implementació de la tarifació social a tots els serveis municipals que es vol aplicar, la futura Oficina de la Diversitat Funcional, els ajuts per l'increment dels preus de l'energia dels quals s'han beneficiat més d'un centenar de comerços, el futur pla estratègic de la Gent Gran, la inclusió en els pressupostos participatius d'una dotació per aquest col·lectiu i els 70 habitatges de protecció oficial que estan en marxa.

Seguretat

En aquest àmbit, la intenció de l'equip de govern és ampliar la plantilla de la Policia Local fins a aproximar-la al centenar d'agents. De moment, però, Picornell ha anunciat que abans de final d'any s'incorporaran vuit agents més, amb els quals la plantilla arribarà als 86 agents (actualment en té 78). El tinent d'alcaldia ha afegit que més endavant està previst incorporar-ne set o vuit més.

"Anem assolint a poc a poc els objectius que ens vam marcar", ha afirmat l'alcalde respecte a la quarantena d'accions que han engegat en aquests 100 primers dies.


Josep Maria Vallès





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.