L'AVV Progressistes reclama eliminar el comissionat per a les relacions amb Valldoreix

El manifest ja l'han signat més de 260 persones, entre elles l'expresident de l'EMD Josep Puig


  • Comparteix:

L'excandidata a les eleccions de l'EMD, Susanna Herrada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'excandidata a les eleccions de l'EMD, Susanna Herrada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix reclama l'anul·lació 'amb caràcter immediat' del nomenament de Susanna Herrada com a comissionada per a les relacions amb el territori i que s'elimini del cartipàs aquest càrrec. L'entitat ha impulsat un manifest en què apunta que la creació d'aquesta figura 'és d'una total arbitrarietat per part del govern de Sant Cugat' i un 'menyspreu per a l'EMD de Valldoreix', ja que consideren que les relacions entre l'Ajuntament i el territori han de ser 'entre l'alcalde i president, i entre regidors i vocals'. També posa en qüestió el nomenament d'Herrada considerant que no s'ha produït 'cap dificultat' entre ambdues administracions en aquest inici de mandat.

Una trentena de càrrecs i excàrrecs electes del consistori i de l'EMD de Valldoreix han signat el manifest, entre ells els expresidents de l'EMD Josep Puig, Montserrat Turu, Miquel Masanés i Jaume Santmartí, l'extinent d'alcaldia Pere Soler, els tres regidors del PSC, els dos d'En Comú Podem i també els dos regidors de la CUP. També l'han signat Acció Cultural Valldoreix, l'Associació Gent per Valldoreix, l'Associació de Veïns La Serreta Bosc d'en Saladrigues i Valldoreix Cultura i Plural, a més de l'AVV Progressistes de Valldoreix. A títol personal, més de 260 persones han donat suport al manifest.

Més reaccions al nomenament d'Herrada

Aquest nou comissionat va generar reaccions per part de l'oposició d'esquerres al ple de Sant Cugat, que va lamentar que es fes "un càrrec a mida" a la candidata de Junts que havia perdut les eleccions a la presidència de l'EMD. Els socialistes ho van qualificar d'"atrocitat democràtica", mentre que En Comú Podem va reclamar explicacions al govern i en especial a ERC, que també forma part del nou govern de Valldoreix. Per la seva banda, el president de l'EMD, Juanjo Cortés, va deixar clar que les relacions entre l'Ajuntament i la vila "han de ser entre l'alcalde i el president".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.