Dolors Feliu: 'L'amnistia és un parany si no l'aprofitem per fer la independència'

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana ha fet una xerrada a la Casa de Cultura per parlar sobre la situació actual de l'independentisme


  • Comparteix:

Dolors Feliu durant la xerrada a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

Dolors Feliu durant la xerrada a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

En el context de negociacions per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol i una hipotètica amnistia 'com a moneda de canvi', la delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat aquest dimecres una xerrada a càrrec de la presidenta de l'entitat, Dolors Feliu, per parlar sobre l'actual situació de l'independentisme i els propers passos a fer. Feliu ha remarcat que l'amnistia 'pot ser un parany' si no s'aprofita 'per fer la independència' i ha recordat que l'Estat 'mai no negociarà amb Catalunya un referèndum d'autodeterminació'.

La presidenta de l'ANC també ha apuntat que l'entitat es troba "en una cruïlla". "Lluitem perquè ens aixequin la bota de la repressió o lluitem per la independència?", s'ha preguntat Feliu, que ha remarcat que el cicle de la repressió es repeteix sempre. "Primer ens reprimeixen, després aixequen el peu perquè no ens queixem i més tard tornen a reprimir-nos". En aquest sentit, ha fet una crida a "deixar de llepar-se les ferides" al moviment independentista.

Durant la xerrada, que ha aplegat una cinquantena de persones, s'ha posat sobre la taula la creació d'una llista cívica davant l'immobilisme dels partits polítics. "Els partits no estan fent plans per a la independència, només intenten sobreviure", ha dit Feliu, que ha posat una data límit a les formacions per impulsar la independència: les pròximes eleccions autonòmiques.

Després de la ponència, s'ha donat pas a un torn de preguntes en què el retorn de Puigdemont a Catalunya, la possibilitat d'exercir una estratègia de bloqueig al Congrés dels diputats i la pèrdua de força de l'independentisme a Madrid han estat alguns dels temes tractats.




Dolors Feliu

En el fons del cor tenim clar que no ens agrada la repressió, però tampoc de cap manera podem renunciar a la independència, perquè la repressió tornarà a emergir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.