ERC insta el govern espanyol a aprovar una Llei d'Amnistia

La formació presentarà una moció al proper ple perquè s'extingeixi qualsevol responsabilitat amb relació a l'exercici del dret a autodeterminació


  • Comparteix:

El portaveu d'ERC, Bernat Picornell, durant els actes de l'1-O / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El portaveu d'ERC, Bernat Picornell, durant els actes de l'1-O / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

ERC portarà al ple d'octubre una moció que insta el govern espanyol a aprovar una Llei d'Amnistia que comporti 'l'extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa pels actes relacionats amb la defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya'. La formació recorda que fa dos anys i mig el ple ja va aprovar una moció de suport a l'amnistia 'amb una àmplia majoria de 18 regidors de 25', però hi torna a insistir perquè 'no s'han complert els acords' que va aprovar el consistori el març de 2021. Més enllà de l'amnistia, ERC considera que aquesta ha d'anar acompanyada d'una 'solució efectiva al conflicte polític amb l'Estat que inclogui el reconeixement del dret d'autodeterminació'.

La regidora d'ERC Gemma Aristoy ha explicat que la formació demana l'amnistia "perquè és imprescindbile per poder avançar en una solució política al conflicte" i perquè acabi "la repressió per ser independentista". El partit presenta aquesta moció al ple després que hagin transcendit negociacions polítiques per fer realitat una Llei d'Amnistia i que el Tribunal Europeu de Drets Humans hagi admès a tràmit els recursos presentats per diversos polítics independentistes arran de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'U d'octubre.

La moció també insta a comunicar l'acord al govern de la Generalitat, al Parlament, al Congrés, a la delegació del govern espanyol a Catalunya, al Parlament Europeu i a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).




Gemma Aristoy

El que demanem és que el conflicte es resolgui a nivell polític i s'acabi el procés de judicialització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.