Més de 400 signatures reclamen eliminar la figura del comissionat per Valldoreix

Els signats consideren injustificat i innecessari el càrrec i el seu cost


  • Comparteix:

Imatge d'alguns dels impulsors del manifest / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'alguns dels impulsors del manifest / Foto: Cugat Mèdia

Més de 400 persones, entre els quals una cinquantena de càrrecs i excàrrecs electes, i vuit associacions han signat un manifest per demanar que s'elimini de manera immediata la figura del comissionat per Valldoreix creada pel govern municipal de Sant Cugat. Segons l'escrit, es tracta d'un càrrec sense 'justificació' i 'innecessari', que a més té un alt cost. Per això, reclamen que s'anul·li el nomenament de l'actual comissionada, Susanna Herrada. La intenció dels impulsors, l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, és presentar la petició i les signatures a l'alcalde, Josep Maria Vallès, al ple d'octubre del dia 16.


CONSULTA AQUÍ EL MANIFEST

Entre els signants, hi ha associacions de veïns de Valldoreix; regidors i exregidors del PSC, d'En Comú Podem i de la CUP; vocals i exvocals de l'EMD, i expresidents de l'EMD de Valldoreix i altres administracions catalanes.

Tots ells consideren que les relacions entre administracions han de ser de respecte i institucionals i, per tant, entre càrrecs electes homònims. En aquest sentit, descarten la necessitat d'una figura intermediadora, ja que, a més, no existeix cap dificultat en les relacions entre les dues administracions. Josep Maria Vallès, a la roda de premsa de balanç dels seus 100 primers dies, va explicar que la tasca d'Herrada seria d'assessorament pel seu coneixement de l'EMD i de la vila, però que els interlocutors serien ell com a alcalde i Juanjo Cortés com a president de l'EMD.

"Pensem que aquest càrrec és gairebé inconstitucional, no ha existit mai. No és tampoc necessari perquè no hi ha cap situació de conflicte i les relacions han de ser institucionals", ha explicat la portaveu dels impulsors, Roser Casamitjana.

Per això, el manifest considera que la creació del comissionat per Valldoreix és "una total arbitrarietat per part del govern de Sant Cugat i d'un menyspreu per l'EMD de Valldoreix", a més que té un cost elevat. L'excandidata a les eleccions de l'EMD, Susanna Herrada, ha estat nomenada comissionada per Valldoreix amb una dedicació del 80% i una retribució de 40.674 euros bruts anuals dividits en 14 pagues de 2.905 euros mensuals.

Tot i que la intenció és presentar la petició al ple d'octubre, que té lloc dilluns vinent; els impulsors fan una crida a la ciutadania a seguir signant el manifest.


Roser Casamitjana

Pensem que aquest càrrec és gairebé inconstitucional, no ha exisitit mai. No és tampoc necessari perquè no hi ha cap situació de conflicte i les relacions han de ser institucionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.