El PP vol que el ple reprovi el govern del tripartit 'per la mala gestió i planificació econòmica'

Els populars consideren que els responsables polítics "han de donar explicacions"


  • Comparteix:

Els regidors del PP de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors del PP de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El PP de Sant Cugat vol que el govern del mandat 2019-2023, format per ERC, el PSC i la CUP, comparegui per la situació de dèficit pressupostari de l'Ajuntament. Ho farà presentant d'urgència una moció al ple municipal de dilluns vinent on el grup lamenta 'la mala gestió i planificació econòmica' de l'executiu tripartit. En aquest sentit, apunta al govern actual i, en particular, a Junts: 'Si no donen suport a la urgència o si rebutgen la reprovació que es planteja, perdran tota la credibilitat a l'hora de parlar de la situació econòmica, alhora que blanquejaran i legitimaran la gestió d'ERC i dels partits que l'acompanyaven'.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha explicat a Cugat Mèdia que no compten amb prou suport per donar llum verda a la urgència. Així, el PP no podrà portar el debat al ple fins al novembre. En tot cas, es tracta d'un text que, en cas d'aprovar-se tindria un valor simbòlic, no jurídic: "És un reconeixement per part del ple, que diria que reprova l'actitud del govern ERC, PSC i CUP, que no van tenir en compte que hi ha hauria menys ingressos per la plusvàlua i l'IBI", ha dit Benejam.

"Les pitjors xifres de la història"

En una roda de premsa, el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, deia sobre la situació econòmica que l'Ajuntament tancarà 2023 amb "les pitjors xifres de la història". L'equip de govern xifra en més de 25 milions d'euros el dèficit generat aquest any i en un -4,49% l'estalvi brut. Una situació que, unit amb els més de nou milions de dèficit del 2022 i un estalvi brut també en negatiu (-2,13%), ha portat l'Ajuntament a estar tutelat per la Generalitat i aplicar un pla de sanejament que implicarà "ajustos molt importants". L'executiu es marca l'objectiu de mantenir obligacions, la despesa social i el compromís amb les entitats sense apujar impostos.


Álvaro Benejam

És un reconeixement per part del ple, que diria que reprova l'actitud del govern ERC, PSC i CUP, que no van tenir en compte que hi ha hauria menys ingressos per la plusvàlua i l'IBI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.