Sant Cugat demana a la Generalitat abordar la necessitat de més recursos sanitaris al municipi

Les esmenes del govern i altres forces han modificat la moció inicial del PP que reclamava el quart CAP per Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del CAP Can Mates / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del CAP Can Mates / Foto: Cugat Mèdia

Els grups municipals coincideixen: Sant Cugat necessita més recursos sanitaris. Però, quins? Mentre l'equip de govern reclama a la Generalitat que faci la valoració de les necessitats d'equipaments sanitaris, el PP demana la construcció del quart Centre d'Atenció Primària (CAP) al municipi, que el PSC vol que s'ubiqui al barri de Sant Francesc-Monestir. A més, la CUP concreta que la seva gestió ha de ser pública i ha d'estar acompanyat d'una previsió del creixement de la ciutat les properes dues dècades per fer la reserva de sòl necessària per encabir nous equipaments. Amb tot, des d'En Comú Podem exigeixen 'menys totxo' i més transparència en la gestió dels espais sanitaris actuals. Diferents visions per a una necessitat que comparteixen i que ha acabat amb l'aprovació d'una moció al ple municipal d'aquest dilluns que simplement demana a la Generalitat que valori aquesta necessitat de més recursos sanitaris, entre els quals un quart CAP.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

CONSULTA LES ESMENES DEL PSC

CONSULTA LES ESMENES DEL GOVERN

CONSULTA LES ESMENES DE LA CUP

En concret, la moció presentada pel PP s'ha aprovat amb esmenes de l'equip de govern, del PSC i de la CUP. El text insta la conselleria de Salut de la Generalitat a fer una valoració de les necessitats d'equipaments sanitaris a Sant Cugat, atenent el creixement de la població. Entre aquestes necessitats, la moció situa el quart CAP per donar servei al barri de Sant Francesc-Monestir.

Els acords també inclouen realitzar una previsió de creixement demogràfic de la ciutat i els barris dels propers 20 anys, així com fer la reserva de sòl públic per als serveis i equipaments que es puguin preveure.

Amb tot, finalment la moció amb les esmenes ha comptat amb el suport de l'equip de govern, del PSC i de la CUP. El PP, proposant de la moció, s'hi ha abstingut en considerar que les esmenes de l'equip de govern desvirtuen el seu text original que reclamava el quart CAP. Tot i així, la regidora del PP Estrella Salanova ha insistit en el fet que Sant Cugat té uns equipaments i serveis sanitaris insuficients.

Vox també s'hi ha abstingut, com també ho ha fet En Comú Podem, que creu que les reclamacions ara mateix s'han de centrar, no en nous edificis, sinó en la gestió i foment dels recursos actuals.




Estrella Salanova

Quan diem uns centres del tot insuficients ens reafirmem. No compleixen amb el requisit de proximitat, insuficients especialitats i servei d'urgències de pediatria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.