Sant Cugat estudiarà implantar la 'taxa Amazon'

La taxa busca gravar els grans operadors postals per l'aprofitament de l'espai públic i la generació de residus


  • Comparteix:

Imatge de camions d'Amazon / Foto: ACN (Albert Segura)

Imatge de camions d'Amazon / Foto: ACN (Albert Segura)

L'Ajuntament estudiarà la creació d'una nova taxa que gravi els grans operadors postals. El ple municipal ha acordat, a través d'una moció de la CUP amb esmenes de l'equip de govern, analitzar i xifrar quin és el cost del impacte d'aquests operadors a la ciutat pel que fa a l'aprofitament de l'espai públic i la generació de residus amb l'objectiu de poder implantar aquesta nova taxa. D'aquesta manera, Sant Cugat segueix el camí de Barcelona, que ja ha creat aquesta taxa coneguda com a 'taxa Amazon'. L'acord ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, tret del PP i Vox que hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

CONSULTA AQUÍ LES ESMENES

Com ha explicat el portaveu de la CUP, Marco Simarro, es tracta de gravar l'impacte que té sobre la via pública i en la mobilitat l'activitat d'aquests grans operadors postals; però també sobre el comerç de proximitat. "Creiem que és necessari fomentar la recollida d'aquestes compres en punts d'entrega. També és una manera de compatibilitzar les dinàmiques del comerç electrònic amb el de proximitat", ha afirmat Simarro, qui ha argumentat la necessitat de corresponsabilitzar aquestes empreses.

En el mateix sentit, el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat la proposta, a la qual s'hi han sumat també el PSC i En Comú Podem. Tots dos han posat el focus, però, en la necessitat de buscar la implicació d'altres administracions i garantir la seguretat jurídica de la taxa.

I és en aquest punt on el PP rebutja la possibilitat de crear la taxa. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha recordat que Barcelona compta amb aquesta figura fiscal, que ha estat recorreguda. De la seva banda, des de Vox consideren que l'aplicació de la taxa acabarà repercutint en el preu final que paguen els consumidors.






Marco Simarro

També creiem que és necessari fomentar la recollida d'aquestes compres en punts d'entrega. També és una manera de compatibilitzar les dinàmiques del comerç electrònic amb el de proximitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.