L'oposició frena l'augment del 2,6% a les ordenances fiscals de l'EMD de Valldoreix

La junta de veïns també ha abordat de nou el futur de l'escola de música, que ha centrat la sessió


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Les valldoreixenques i valldoreixencs no veuran afectades les seves butxaques de cara a l'any vinent perquè l'EMD no apujarà les ordenances fiscals. Aquesta, però, no era la voluntat del nou govern de Valldoreix Plural ja que preveia un increment del 2,6% a causa de la inflació motivat per la 'responsabilitat financera' en la prestació de serveis. Un argument que ha compartit Junts que, no obstant això, hi ha votat en contra en coherència amb la congelació d'impostos aplicada pel seu partit a l'Ajuntament. La resta de l'oposició, el PP i Vox, també s'hi han oposat.

I ha estat així com, de nou, els vots majoritaris de l'oposició han frustrat la modificació provisional de les ordenances fiscals del govern que lidera Juanjo Cortés. Vox ha explicitat un 'no' rotund a la proposta del govern, igual que el PP que ha lligat l'increment a l'augment de sous del govern. El vocal d'Economia (ERC), Ramon Segura, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que si l'EMD no recapta més no podrà prestar els serveis amb la mateixa tranquil·litat.

La junta de veïns ha aprovat, amb una esmena d'ERC, la moció del PP per reclamar el retorn de servei de pediatria del CAP de Valldoreix. L'esmena republicana, que ha prosperat gràcies a l'abstenció de Junts, demana un informe a la concessionària del CAP, la concertada MútuaTerrassa, sobre el motiu del trasllat del servei al CAP Can Mates i sol·licita a la Generalitat que l'atenció primària es presti a través del CatSalut.

L'altra moció, entrada d'urgència, ha estat a càrrec de Junts i en pro de la pau a Israel i per a la convivència amb el poble palestí, amb presència de representants de l'escola jueva Hativka a la sala. El text ha comptat amb el suport de tots els grups tret d'ERC i la CUP que s'han abstingut per no estar d'acord amb el redactat.

La sessió també ha aprovat l'última modificació pressupostària de l'any. Per esmena 'in voce' de Junts i amb el suport de Vox i el PP, només s'han aprovat les partides relatives al menjador de l'escola bressol (11.000 euros) i la concessió del servei de bus (15.000 euros).

A la trobada també s'ha anunciat que l'EMD es reunirà amb els veïns per tractar l'aprovació definitiva de la urbanització de l'avinguda de Baixador el 2 de novembre. El mateix dia el president Cortés compareixerà al Parlament per parlar del paper de les EMD en termes de "dèficit legislatiu". D'altra banda, s'ha comunicat que el 17 de desembre se celebrarà la Milla Solidària de Valldoreix en el marc de La Marató de TV3.

Nou debat sobre el futur de l'escola de Música

A l'audiència pública, els pares i mares d'alumnes de l'escola de Música de Valldoreix, ubicada als baixos de l'EMD i en mòduls contigus, han lamentat que el govern no posi fil a l'agulla al projecte del nou edifici. La representant de l'AFA, Sandra Rovira, ha denunciat que l'EMD no valora prou un centre de titularitat pública amb 291 alumnes i que no se sensibilitza amb els problemes d'espai i d'incidències als lavabos dels mòduls. També ha criticat de nou que el concurs d'idees per al projecte arquitectònic estigui paralitzat, amb el greuge que això suposa per a les famílies cosa que les famílies han manifestat amb pancartes.

Tot anunciant l'activació de la comissió de seguiment, el president de l'EMD ha posat negre sobre blanc i ha recordat que per tirar endavant el projecte cal tenir abans el Pla d'Equipaments i marcar les prioritats d'espais al territori. També ha incidit en què aquest pla i el concurs d'idees "no s'han aturat en aquest mandat". Juanjo Cortés ha posat de relleu un fet substancial: el finançament del projecte valorat en 2 milions d'euros. Un cost que, segons un informe tècnic, faria necessària la col·laboració econòmica de l'Ajuntament tenint en compte que "un 66% dels alumnes no són de Valldoreix". En aquesta línia, Cortés ha remarcat que de la mateixa manera que l'EMD col·labora amb una aportació a l'Escola de Música de Sant Cugat és necessària una aportació santcugatenca en coherència.

Junts, de la seva banda, considera que l'economia 'sanejada' de l'anterior govern fa factible assumir la despesa de la nova escola i ha acusat el govern de voler guardar el projecte "en un calaix" pel fet que és un projecte d'anteriors mandats. Cortés ha demanat a l'AFA "que els deixin treballar" en pro de poder avançar en una resolució.




Ramon Segura

No hi ha augments. Per tant es deixaran de fer coses. La idea era recuperar l'augment del sou del personal, del 0,5%, amb la recaptació.

Sandra Rovira

No som una associació, som l'Escola de Música de Valldoreix i no se'ns pot tractar com una entitat més, tot i entendre que tothom té els seus problemes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.